Kontaveit alustas aasta esimest suure slämmi turniiri 6:3, 6:2 võiduga maailma 81. reketi üle, kes eelmise aasta Wimbledoni turniiri avaringis lülitas konkurentsist Kaia Kanepi.

"Nüüd, kui sa seda mainid, siis tuleb meelde küll. Ei, ma ei näinud seda mängu absoluutselt," ei olnud Kontaveit tänaseks matšiks valmistudes seda kohtumist üldse silmas pidanud.

"Oli natuke närviline mäng nagu aasta esimestel slämmidel ikka. Närveerisin, aga üldiselt jään ikka rahule. Võit on võit ja sellise kindla skooriga ka veel!" lisas ta telefonisilla vahendusel Eesti ajakirjanikega rääkides.

Kontaveit tänase mängu taktikast: "Plaan oli rohkem vastase tagakätt rünnata ja läbi tema tagakäe mängida. Üldiselt üritasin ikka mängida oma mängu ja keskenduda sellele, mida ma ise teen."

Melbourne Park'is on hetkel üle 35 kraadi kuuma, kuid Kontaveit end seetõttu liiga kurnatuna ei tunne. "Päris palav oli, tuult ka polnud, kuid tulin sellega küllaltki normaalselt toime. Väga raske ei olnud. Mäng polnud ka kõige pikem - natuke üle tunni. Arvan, et kestsin selle mängu hästi."

Kontaveit käis enne tänast viimati väljakul 9. jaanuaril, kui pidi Sydney turniiril pidama ühe päevaga kaks matši. Kõigepealt alistas ta puertoricolanna Monica Puigi, kuid langes õhtul teises ringis belglanna Elise Mertensi vastu. Keeruline situatsioon tekkis, kuna eelmise päeva hilisõhtul lükati matš Puigiga vihma tõttu edasi.

"Sydney's jäeti esimene mäng päris hilja pooleli, kuskil pool 12 õhtul lasti meil lõplikult koju minna. Järgmine päev sain lõunal pika mängu ja siis õhtul uuesti - see oli päris raske olukord! Õnneks oli pärast seda mitu päeva aega taastuda. Enam see mind kindlasti ei mõjuta," sõnas Kontaveit.

Paarismängu harjutab Fed Cupi pärast

Kontaveit teeb Australian Openil kaasa ka paarismängus, kus tema partneriks on 22-aastane inglanna Harriet Dart, kes üksikmängu maailma edetabelis asub 131. ja paarismängus 111. kohal. Kontaveidi paarismängu ranking on 811. Avaringis mängivad Kontaveit ja Dart wild cardi saanud Austraalia duo Kimberly Birrell - Priscilla Hon vastu. Selle mängu toimumisaeg pole veel teada. Kindlasti ei ole see täna ega homme.

"Olen slämmidel üritanud ikka paari mängida, sest Fed Cupil tuleb seda nagunii teha. Saan Harrietiga hästi läbi ja ta ise küsis. Paarismängus on tähtis, et sa end paarilisega mugavalt tunneksid," selgitas Eesti esireket Dartiga tiimi moodustamise tagamaid.

Üksikmängu teises ringis kohtub Kontaveit belglanna Kirsten Flipkensi (WTA 50.) ja valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitši (WTA 31.) matši võitjaga. See kohtumine on samuti kavas täna, kuid pole veel alanud.