Asetus tagab selle, et enne kolmandat ringi eestlanna ühegi teise paigutatud mängijaga kohtuma ei pea, kuid ei tähenda ilmtingimata, et tal seetõttu tee nii kaugele kergem peaks tulema.

Kontaveidil on värskelt meeles 2018. aasta US Open, kus ta sai 28. asetuse, kuid pidi juba avaringis alla vanduma tšehhitar Katerina Siniakovale, kes tol hetkel oli WTA edetabeli 54. number. Täna on paarismängu maailma esinumber üksikmängu edetabelis 36. ehk üks esimesi, kes Australian Openi asetusest ilma jäi. Asetatud mängijaid on suure slämmi turniiridel 32.

Australian Openi põhitabel loositakse juba neljapäeval Eesti aja järgi kell 9 (kohalik aeg kell 18). Mängudega tehakse algust tuleval esmaspäeval Eesti aja järgi kell 1 öösel (kohalik aeg kell 10).

Mis on asetuste erinevus?

1. asetus läheb alati tabeli tippu, 2. asetus kõige põhja, et nemad kohtuksid teineteisega kõige varem finaalis.

3. ja 4. asetus pannakse eri tabelipooltesse, et nad ei kohtuks kahe tugevama asetusega enne poolfinaali.

5.-8. asetus paigutatakse tabelisse võrdselt, et nad kohtuksid 1.-4. asetusega kõige varem veerandfinaalis.

9.-12. asetus paigutatakse tabelisse võrdselt, et nad kohtuksid 5.-8. asetusega kõige varem 4. ringis.

13.-16. asetus paigutatakse tabelisse võrdselt, et nad kohtuksid 1.-4. asetusega kõige varem 4. ringis.

17.-24. asetus paigutatakse tabelisse võrdselt, et nad kohtuksid 9.-16. asetusega kõige varem 3. ringis.

25.-32. asetus paigutatakse tabelisse võrdselt, et nad ei kohtuks 1.-8. asetusega enne 3. ringi.

Lihtsustatult seletades peaksid kaks paremat (kui nad vahepeal ei kaota) kohtuma finaalis, neli paremat jõudma poolfinaali, kaheksa paremat veerandfinaali, 16 paremat neljandasse ja 32 paremat kolmandasse ringi.

Asetatamata mängijad loositakse kolmel suure slämmi turniiril tabelisse arvuti abil, vaid Wimbledonis võetakse kõik nimed eraldi "mütsi" seest välja.

Suure slämmi turniiride juhid arutasid mullu sügisel ka varianti kärpida asetatud mängijaid 16 peale, nagu see oli ka enne 2001. aasta juunit, kuid plaani sel aastal siiski veel ellu ei viida.

Australian Openil alustab oma 2019. aasta hooaega ka Kaia Kanepi (WTA 70.), kes loovutas värskes edetabelis tervelt üheksa kohta. Ühtegi meesmängijat Eestil Melbourne'is välja panna pole, sest Jürgen Zopp (ATP 147.) on otsustanud Austraalia turnee tänavu vahele jätta.

Pole välistatud, et Kontaveit ja Kanepi loositakse kokku juba avaringis, kuid tõenäosus selleks on ülimalt väike. Eelmisel aastal oleksid eestlannad võinud vastamisi minna neljandas ringis, kuid Kanepi kaotas hispaanlannale Carla Suarez Navarrole üks ring varem. Kontaveit alistas kolmandas ringis lätlanna Jelena Ostapenko ja tunnistas siis samuti Suarez Navarro paremust.