Pakun, et mitte. Kanepil ei ole palju variante, vast 5-95 vastu, kui üritada meelevaldselt protsentidesse panna, aga imepisikene šanss kindlasti on. Jah, üksikmängu 3. ringis Serena lausa purustas oma vanema õe Venus Williamsi 6:1, 6:2, aga see oli eile. Üks konkreetne mäng, ühel konkreetsel ajahetkel. Ta ei saa seda üleolekut ja tulemust kohtumises Kanepiga ühtäkki trumbina lauale käia. Näete, ma tegin kaks päeva tagasi seda... no ja siis?

Tippvormi jõutakse spordis läbi loogiliste sammude ja teadliku lähenemise. Juhuslikkust on tänasel päeval väga vähe, selles mis puudutab treeninguid ja võistlusteks valmistumist. Kõik käib nagu kellavärk, plaanid on peensusteni läbimõeldud. Toitumine, taastumine, psühholoogiline abi ja kõik muu veel sinna juurde.

Võistlusprotsess samas võib olla väga ebaloogiline, arusaamatu ja hoomamatu. Sündmuste ahel ei pruugi alluda ühelegi loogikale. Lihtsalt kulgeb omasoodu. Tahaks pidurdada või suunata, aga ei saa. Kui kõik oleks loogiline, siis Kanepi ei tohiks homme Serena vastu mängida, ta pidanuks reketid pakkima juba esimeses ringis. Aga ta mängib ja tahaks loota, et kuidas veel!

Kanepi on oma tabelipoolel ainus asetamata mängija, kes 16 hulka jõudis - Serena Williamsi, Ashleigh Barty, Karolina Pliškova, Sloane Stephensi, Elise Mertensi, Anastassija Sevastova ja Elina Svitolina kõrval. Ta võib neid kõiki võita, heal päeval. Asetus ei anna lahingus vastasele mingit eelist. Palju on kinni mõtlemises, eneseusus.

Kanepi läks avaringis Simona Halepi vastu mängima lihtsa mõttemalliga - närveerida ei ole mõtet, vastas on maailma esireket. "Mida ma ikka pabistan? Kaotada pole ju midagi," selgitas Kaia. Samamoodi, vabana kui lind, tuleks minna ka Serena Williamsi jutule. See ongi ainus võimalus US Openi legendi tiibu kärpida. Olla otsusekindel, terav, seedida külma kõhuga kõik eksimused, mida nii või naa tuleb. Minna täispangale, saab, mis saab.