See märkis 20-aastasele eestlannale kolmandat järjestikust aastat, mil ta Wimbledoni põhiturniiri avaringist kaugemale ei ole jõudnud.

Kontaveit alustas eile pooleli jäänud kohtumist 3:2 eduseisus ning suutis 5:4 eduseisus tšehhitari murda, võites sellega avaseti.

Teises setis lubas Kontaveit aga vastasel koheselt murda ja seisul 2:2 korra veel ning nii oligi mäng viigis. Ka kolmas sett algas servipalli loovutamisega ning selgi korral Kontaveit enam vastu murda ei suutnud.

Kohtumine kestis kokku 2 tundi. Kontaveidi arvele jäi viis serviässa vastase ühe kõrval, topeltvigu kogunes mõlemale 3. Eestlanna tegi 26 sundimata viga, mis oli vastasest 12 võrra enam.

Barbora Strycovast:

Tšehhitar oli mängukeelu all 2012. aasta 16. oktoobrist 2013. aasta 15. aprillini, kuna patustas keelatud stimulandi sibutramiiniga, mis on dieetravim.

Sibutramiin on WADA nimekirjas kui "võistluste ajal keelatud aine". Kuna Strycova dopinguproov võeti 2012. aasta 16. oktoobril Luxembourg Openil ning tal puudus aine tarbimiseks ka vastav eriluba, ei olnud mängukeelust kuidagi pääsu.

Rahvusvahelisele Tenniseliidule (ITF) ütles Strycova, et manustas ainet kogemata kaalu alandava toidulisandiga ACAI Berry Thin. ITF otsustas, et tegu polnud tahtliku eksimusega ning määras leebema karistuse.

Enne seda intsidenti oli Strycova kõrgeim edetabelikoht olnud 2010. aastal 39. positsioon. 2012. aastat alustas ta veel 44. realt, aga langes kehvade tulemuste tõttu 92. kohale. 2013. aasta lõpuks oli ta ikka 92., aasta pärast juba 26. kohal. 2015. aasta lõpuks oli ta WTA tabeli 41. number.

2014. aasta Wimbledoni turniiril alistas ta kolmandas ringis hiinlanna Na Li, neljandas Caroline Wozniacki ning jõudis veerandfinaali, kus tuli tunnistada hilisema tšempioni Petra Kvitova paremust. Tänavusel Australian Openil jõudis Strycova 16 parema sekka, kus kaotas Victoria Azarenkale. Eelmisel nädalal mängis ta Birminghami muruturniiri finaalis, kaotades seal ameeriklannale Madison Keysile, kes lõpetas ta edutee ka Austraalias.