"Kuna ma olin nii palju vigastatud, siis sõlmisimegi Pasiga ainult pooleaastase kokkuleppe. Otsustasin ülejäänud pool aastat omapead treenida, kuna ei teadnud, millal jälle pausi pean tegema. Mingeid probleeme meil Pasiga polnud. Võib-olla tuleb meie koostöö kunagi jälle päevakorda," rääkis Zopp Delfile ja Eesti Päevalehele.

Stockholmis tenniseakadeemias Good to Great töötavat Carlssonit, kelle käe all on varem tuntumatest nimedest treeninud Jonas Björkman, Thomas Enqvist ja Robin Söderling, tunneb Zopp juba ammu.

"Ta oli Henri Kontineni treener, oleme temaga võistlustel palju koos olnud. Nad kutsusid mind juba eelmisel aastal siia treenima. See on ka neile kasulik, kui nende akadeemias harjutan, sest nende mängijad on ikkagi natuke nõrgemad. Kuna ma hetkel natuke ripakil olen, siis otsustasin sellest võimalusest kinni hakata. Pikki plaane ma nendega ei tee, vaatame nädal korraga," ütles Zopp.

"Üksi on ikka ääretult raske treenida. Võistlustel on hea, kui keegi ütleb, millele tähelepanu pöörata. Iga mängija vajab treenerit, ole sa maailma esimene või tuhandes."

Carlsson on igapäevaselt seotud 18-aastase noormängija Daniel Windhali juhendamisega ning Zopiga mujal Euroopas kaasas käia ei saa. Seetõttu on Zopp selleks sügiseks valinud turiirid, kus ka Windhal osaleb. Esimene neist oli sel nädalal toimunud ITF-i turniir Danderydis, mille eestlane ära võitis. Tuleval nädalal mängib Zopp Falunis, ülejärgmisel nädalal Jönköpingus ning seejärel 11. oktoobril algaval ATP-turniiril Stockholm Open.

"Leppisime kokku, et ta hoiab need nädalad mul silma peal. Vaatame, kuidas klapib. Kuna tema prioriteet on praegu see noor poiss ja mina sihin ikkagi ATP ja Challengeri turniire, siis on tihedamat koostööd teha keeruline," sõnas Zopp.

Suurtematel turniiridel Zoppil võimalus treenida teise akadeemia treeneri Mikael Tillströmiga - Grigor Dimitrovi endine treener tuuritab maailma 240. reketi Elias Ymeriga.

Isiklikku palgalist treenerit Zopp endale hetkel ei otsi. Carlssoniga reisides teatud kulutused kaasnevad, kuid Stockholmi akadeemias lubatakse tal tasuta treenida.

Zopi sõnul on veel praegu vara öelda, millist kasu Carlssoni näpunäited tema mängule võivad tuua. "Kindlasti pole ta selline treener, kes mu mängus midagi muuta tahaks. Mingid ideed tal muidugi on. Esmamulje on okei, aga mingit üllatusmomenti pole, sest tean ja tunnen teda kolm-neli aastat. Ta on rahulik ega räägi eriti palju, täpselt nagu mulle sobib. Eestlaste, soomlaste ja rootslastega mulle koostööd teha meeldib. Temperament on sama," lausus Zopp.

Akadeemias Good to Great harjutab ka šveitslane Stanislas Wawrinka, kelle ihutreener on endine maailma teine number Magnus Norman.