Avasetis suutsid mõlemad väga kindlalt oma servigeimi hoida, seda seisuni 5:5. Siis sattus Kvitoval sisse paar ebakindlamat punkti ning Kontaveit kasutas võimaluse perfektselt ära. Tegi murde ja servis seejärel seti võidule, 7:5.

Teises setis pääses Kvitova kahel korral murdega ette, ent Kontaveit suutis end tagasi võidelda. Teisel korral lausa seisust 2:5. Sett läks kiiresse lõppmängu ja seal Eesti esireket 2011. aasta Brisbane'i tšempionile enam armu ei andnud. Kiire lõppmäng 7-1 ja kogu kohtumine Kontaveidi kasuks 7:5, 7:6(1).

Veerandfinaalis läheb Kontaveit kokku ukrainlanna Lesia Tsurenkoga (WTA 27.). Kontaveidi ja Tsurenko veerandfinaal peetakse neljapäeval kõige varem kell 12.30, Delfi TV vahendab ka seda matši otsepildis.

Eelinfo:

Matš on kavas turniiri peaväljaku teise mänguna, mis kava järgi ei alga enne kella 13 (kohalik aeg) ehk meie aja järgi kella 5. Enne seda matši peetakse seal meesüksikmäng Grigor Dimitrovi ja John Millmani vahel algusega kell 3. Kui see venib pikemaks kui kaks tundi, lükkub edasi ka Kontaveidi ja Kvitova matš.

Kontaveidi ja Kvitova matši võitja kohtub veerandfinaalis kas austraallanna Kimberly Birrelli (WTA 283.) või ukrainlanna Lesia Tsurenkoga (WTA 27.). Edetabelikohast hoolimata tasub Birrelli siiski karta, sest avaringis sai ta jagu Kontaveidi paarismängupartnerist, venelannast Daria Kasatkinast (WTA 10.).

Kontaveit alistas Brisbane'i avaringis 2018. aasta viimasel päeval hispaanlanna Carla Suarez Navarro (WTA 23.) 6:0, 6:3.

Kontaveit on Kvitovaga varem kohtunud neljal korral, millest kolm viimast matši toimusid eelmisel aastal. Montrealis ja Madridis jäi peale Kvitova, Prantsusmaa lahtiste kolmandas ringis Kontaveit. 2017. aasta Cincinnati turniiril oli samuti parem Kvitova ehk naiste omavaheliste mängude seis on 3:1.