Eestlanna lõi 7 serviässa venelanna 8 vastu. Topeltvigu kogunes Kanepil 7, Šarapoval 4. Esimese servi õnnestumisprotsent oli Kanepil 46 %, Šarapoval 54 %. Kanepi suutis vastase servi murda 4 korral (8-st võimalusest), Šarapova realiseeris 8-st murdepallist 6. Kokku võitis Kanepi 74 punkti Šarapova 90 vastu.

"Kolmandas setis näitas Maria kindlasti paremat tennist. Ta oli ennast leidnud ja mängis jube enesekindlalt," kommenteeris tenniseasjatundja Riho Kallus. "Aga tubli turniir ja tubli matš enne Australian Openit. Arvan, et ta on isegi oma ootusi pikka mängupausi arvestades ületanud."

Kanepi on Šarapovale kaotanud nüüd kõik kolm omavahelist mängu. "Seekord oli ta neist kolmest mängust võidule kõige lähemal. Esimest korda vaatasin teda Prantsusmaal Mariaga veerandfinaalis mängimas, siis ei olnud mäng kindlasti nii tasavägine kui täna. Kaial olid oma variandid ja võimalused olemas," sõnas Kallus.

"Turniiri kokkuvõteks võib öelda, et Kaia üllatas väga meeldivalt. Sai esimeses ringis väga hea võidu ja võitis teises ringis maailma 17. reketit nii kindlalt, see oli suurepärane. Täna hakkas ta väga ilusti vastu. Kaia on väga heas vormis, mis on positiivne. Loodame, et tal jalad vastu peavad. On hea, et ta praegu enne Australian Openit selliseid tugevaid mänge saab. Maria on läbi aegade maailma top 5 naistennisist. Seda mängukogemust ongi vaja, et Australian Openil korralikult esineda."

Kanepi alistas Brisbane'is avaringis venelanna Aleksandra Panova (WTA 30.) 6:3, 6:7 (6:8), 6:2. Teises ringis sai eestlanna väärt võidu maailma 17. reketi Carla Suarez Navarro üle numbritega 6:2, 6:2.

Poolfinaalis kohtub Šarapova slovakitari Dominika Cibulkova ja maailma esireketi Serena Williamsi mängu võitjaga.

Kanepi võitis esimese seti 6:4. Pärast 3:3 viigiseisu murdis ta Šarapova servi ja võttis enda servi hoidmisega 5:3 eduseisu. Šarapova sai ühe geimi tagasi, kuid mitte rohkem.

Kalluse kommentaar avasetile: "Kaia on füüsiliselt elu parimas vormis. Kunagi varem pole ta sellises vormis olnud. Jalg on hoopis kergem, näeb välja ka parem. Ei ole nii, et ei jaksaks joosta. Liigub jalgadega palju paremini. Esimene serv kipub Kaial tihti natuke lühikeseks jääma, võiks pigem natuke pikemaks lüüa. Aga niimoodi ta tavaliselt on, kui vähegi närvilisem olukord. Kaia on praegu tempot dikteerinud. Maria tahab rünnata, aga jookseb hoopis ise jalad ristis edasi-tagasi. Ma arvan, et teine sett läheb sama tasavägiselt kui esimene. Kõike võib muidugi juhtuda, aga arvan, et tuleb pusimist küllaga. Ennustan, et kumbki pool alla ei anna."

Teist setti alustas Kanepi servimurdega, kuid andis kohe enda servi ära ja kaotas seti 3:6. Kalluse kommentaar teisele setile: "Teise seti võtmesõna oli Maria agressiivsem tõrje. Ta tuli veel julgemalt pallidele vastu ja tõrjus korralikumalt. Ei olnud enam nii palju sundimatuid vigu. Seti alguses läks Kaial käest ära üks servigeim, mille oleks võinud üldse mängimata jätta - oma servil ei tohiks niimoodi mängida. Ma ei saanudki aru, mis seal toimus. Alustas breigiga, kuid mängis siis oma servi mannetult. Lõi palli kuidagi imelikult ja läks endast välja, rütm läks käest ära. Kahju sellest. Eks ta nüüd raske ole edasi mängida, aga samas oli mängupilt seti lõpus natuke ilusam. Viimased geimid mängis Kaia korralikult."

Šarapova (WTA 4) sai teises ringis vastase vigastuse tõttu loobumisvõidu. Kaia on venelannaga siiani kohtunud kahel korral ja mõlemal juhul kaotanud.

Viimati olid Eesti ja Vene esireketid vastamisi 10. mail Madridi turniiri veerandfinaalis, kus Kanepi jäi kohe alguses 1:5 kaotusseisu ning võitles Šarapovaga teises setis kuni 3:3 viigiseisuni. Kaia kaotusnumbriteks jäi 2:6, 4:6.

2012. aastal lõpetas Šarapova Kanepi edutee Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel, alistades eestlanna 6:2, 6:3. Avaseti alguses ei suutnud kumbki tennisist oma servigeimi hoida kuni seisuni 2:1 Šarapovale, siis läks venelanna oma teed, võites lõpuks 6:2. Teise setis alguses pääses Kanepi 2:0 juhtima, kuid venelanna võitis siis viis geimi järjest.