Brengle alustas paarituhande pealtvaataja ees toimunud kohtumist hästi, võites mängu esimese servigeimi nulliga. Kogu ülejäänud sett kuulus aga täielikult 19-aastasele eestlannale, kes realiseeris rünnakuid suurepäraselt nii ees- kui tagakäe löökidega. Avasett kestis kõigest 24 minutit.

Mängu olemus - Kontaveit surus ning Brengle üritas kaitsetööga mängus püsida - ei muutunud ka teises setis, kuid eestlanna rohked lihtvead kinkisid seti vastasele.

Otsustavas setis suutis Kontaveit omavigade arvu minimaliseerida ja oli Brengle'ist taas pea jagu üle. Mingit kahtlust mängu võitjas ei tekkinud, sest Kontaveit murdis kiirelt kolmel korral vastase pallingu ja jõudis 6:0 setivõiduga esmakordselt Suure slämmi turniiril kaheksandikfinaali. Mäng kestis 1 tund ja 24 minutit.

Kontaveit on US Openil viimase kolme aasta jooksul neljas kvalifikatsiooni kaudu põhiturniirile pääsenud naistennisist, kes edenenud 16 parema hulka.

"See on mu esimene kord USA lahtistel täiskasvanute seas... Tänan publikut, kes mind toetas! Üritasin olla agressiivne ja see kahtlemata töötas. Olen nii õnnelik, et edasi pääsesin," sõnas Kontaveit mängujärgses intervjuus.

Kontaveit oli varem mänginud endast kuus aastat vanema Brengle'iga korra, mullu Nottinghami muruväljakutel, alistades ameeriklanna 6:1, 6:2. Hoolimata tänasest kaotusest on Brengle tegemas oma karjääri parimat hooaega. Jaanuaris pääses ta Australian Openil kolmandasse ringi, aprillis alistas maailma neljanda numbri Petra Kvitová ja mais kerkis WTA edetabelis oma karjääri kõrgeimale, 35. kohale. Tänavusel French Openi ja Wimbledoni turniiril kaotas Brengle avaringis.

US Openit kvalifikatsioonist alustanud Kontaveit alistas põhiturniiri avaringis Casey Dellacqua (WTA 60) 7:5, 6:2 ja teises ringis maailma edetabeli 31. numbri Anastassia Pavljutšenkova 7:6, 6:4.

Kontaveit kohtub kaheksandikfinaalis järjekordse ameeriklanna, endise maailma esireketi ja kahekordse US Openi võitja Venus Williamsiga (WTA 23.), kes alistas kolmandas ringis 6:3, 6:4 Šveitsi esindaja Belinda Bencici (WTA 12.).

Anett Kontaveit - Madison Brengle 6:2, 3:6, 6:0

Serviässad 6 - 2, topeltvead 2 - 5, võrgus teenitud punktid 20/25 (80%) - 4/5 (80%), äralöögid 48 - 9, lihtvead 36 - 20, murdepallid 7/16 (44%) - 3/8 (38%)