Avasetis kaks korda Pliškova pallingu murdnud Kanepi näitas mängu alguses suurepärast tennist ning kontrollis kohtumist, kuid teises setis hakkasid ilmnema väsimuse märgid: üha enam tuli eestlanna mängu topeltvigu, samuti oli visuaalselt näha, et Kanepi ei liikunud enam nii palju kui varem.

Pliškova suutiski teise seti lõpu enda kasuks pöörata ning otsustavas kolmandas setis rampväsinud Kanepist enam vastast ei olnud. Tšehhitari võidunumbriteks kirjutati lõpuks 3:6, 7:5, 6:1.

Kohtumine täispikkuses:


Enne mängu:

Eile varahommikul teenis Kanepi Brisbane´is viienda järjestikuse võidu, alistades kaheksandikfinaalis maailma 42. numbri Lesia Tšurenko 6:4, 6:3. Nüüd tuleb eestlannal kohtuda 25-aastase tšehhitari Pliškovaga, kes alistas äsja lõppenud kohtumises kindlalt 6:1, 6:1 Catherine Bellise (WTA 60.).

Kanepi ja Pliškova on varasemalt omavahel kohtunud kahel korral (2008. ja 2013. aastal), mõlemal puhul on edu saatnud Tšehhi tennisisti. Poolfinaalis kohtub selle matši võitja Elina Svitolinaga (WTA 6.).

Brisbane'i turniiri auhinnafond on ligi 900 000 dollarit, Kanepi on varasemalt siin triumfeerinud 2012. aastal, Pliškova näol on tegu aga tiitlikaitsjaga, sest just tema tõstis võitjakarika pea kohale mullu jaanuaris.