Svitolina murdis kohe alguses eestlanna servi, misjärel Kanepi end varakult 0:3 kaotusseisust avastas. Seda vahet Eesti tennisistil enam tagasi teha ei õnnestunudki ning esimene sett läks Svitolinale võrdlemisi kindlalt 6:3.

Ka teises setis alustas Kanepi aeglaselt, kus ta algselt enda servi hoides viis geimi järjest ära andis ning 1:5 taha jäi. Sealjuures omas Kanepi veel head võimalust 2:0 ette minna, kui ta Svitolina esimeses servigeimis 40:15 juhtis, kuid lõpuks siiski ukrainlanna järgi laskis ning Svitolinal teise seti seisuks 1:1 teha laskis. Nagu öeldud, võttis Svitolina seejärel veel neli geimivõitu.

Seisul 1.5 elavnes taas ka Kanepi mäng, kes korra Svitolina pallingu murdis ning teise seti skoori 4:5 peale muutis. Paraku sel seisul Svitolina enam ei eksinud ning oma servi hoides sai ukrainlanna kirja 6:3, 6:4 matšivõidu.

Kanepi: veits jäi puudu

32 parema seas kohtub maailma 17. reket Svitolina Venemaa esindaja Ekaterina Makarovaga (WTA 13.), kes teises ringis ameeriklanna Lauren Davise (WTA 84.) 6:1, 6:2 alistas.

Kanepi ise peab aga WTA edetabeli esisajas püsimiseks võitma järgmisel nädalal Prantsusmaal peetava 100 000 dollari suuruse auhinnafondiga ITF-turniiri. Vastasel juhul ootab teda sama saatus, mis 2010. aasta aprilli algul, kui eestlanna end üle viie aasta väljaspool esisadat leidis. Toonane langus viis vigastusega võidelnud Kanepi kümne kuuga 18. tabelirealt 110. positsioonile. 2010. aasta mais leidis Kanepi end isegi 140. kohalt.