Matš kestis 2 tundi ja 3 minutit, otsustav kolmas sett 56 minutit.

Kanepi pääses otsustavas setis 2:0 ette, kuid kaotas siis neli geimi järjest ja jäi kaotusseisus 2:4. Õnneks ei olnud see murdumine. Visalt, punkt-punktilt tuli Kanepi tagasi ja kallutas pikale veninud matši enda kasuks. Mäng lõppes vastase servi murdega, nii nagu ka algas.

Kanepi lõi kohtumises kaks ässa ja tegi ühe topeltvea. Äralööke oli Kanepil 22, lihtvigu 33. Vastase samad näitajad 26 ja 49. Murdepallide realiseerimine Kanepil 6/11, Osakal 5/12.

Naomi Osaka kohtumises Kaia Kanepiga:

Eelinfo:

US Openil on Haiti juurtega Osaka jõudnud kolmandasse ringi teist aastat järjest. Õigupoolest on see ta laeks jäänud kõigil neljal suure slämmi turniiril. Mullu kaotas ta New Yorgis lõpuks ameeriklannale Madison Keysile kolmes setis.

32-aastase Kanepi parim saavutus US Openil on olnud 2010. aasta veerandfinaal, kus tuli alla vanduda venelannale Vera Zvonarjovale.

Avaringis kukutas Osaka konkurentsist endise maailma esireketi Angelique Kerberi (WTA 6.) 6:3, 6:1, teises ringis tuli tal kolm setti maadelda tšehhitari Denisa Allertovaga (WTA 90.). Kvalifikatsioonist läbi tulnud Kanepi alustas põhiturniiri kolmesetilise võiduga 37-aastase itaallanna Francesca Schiavone (WTA 77.) üle ning jätkas kindla 6:4, 6:2 võiduga belglanna Yanina Wickmayeri (WTA 129.) vastu.

Kanepi ja Osaka matši võitja läheb neljandas ringis vastamisi kas lätlanna Jelena Ostapenko (WTA 12.) või venelanna Darja Kasatkinaga (WTA 38.).