Esimeses setis piisas Kontaveidile ühest servimurdest kuuendas geimis (seisuks 4:2), teises tegi ta neid veel kaks, minnes murdega juhtima 1:0 ja 3:0. Kokku oli Kontaveidil kasutada viis murdepalli, Sorribes Tormo ei realiseerinud oma kolmest murdevõimalusest ühtegi.

Tähelepanuväärne on mängu äralöökide statistika, mis on Kontaveidi kasuks 33:5. Eestlanna tegi ka 28 lihtviga Sorribes Tormo 15 vastu. Serviässasid lõi Kontaveit 2, topeltvigades jäi Sorribes Tormo peale 5:2.

Teise ringi vastast ootab Kontaveit kohtumisest Kirsten Flipkens (WTA 50.). - Aliaksandra Sasnovitš (WTA 31.). See mäng peaks algama Eesti aja järgi pärast kella 8-t. 24-aastane valgevenelanna Sasnovitš pääses Brisbane'is veerandfinaali ja Sydneys poolfinaali. Flipkens pole kahte mängu järjest võita suutnud alates mullusest muruhooajast, kui ta jõudis 's-Hertongenbochis finaali. 33-aastane belglanna on aga 2013. aasta Wimbledoni turniiri poolfinalist.

Delfi tõi kohtumise käigu lugejateni otseblogis!

EELVAADE:

Maailma edetabelis 81. kohal asuv 22-aastane Sorribes Tormo alustas tänavust hooaega Uus-Meremaal Aucklandis, kus alistas kaks vastast ja kaotas lõpuks veerandfinaalis Taipei esindajale Su-Wei Hsiehile (WTA 28.). Aucklandis seljatas ta aga šveitslanna Stefanie Vögele (WTA 83.) ja seitsmendana asetatud belglanna Kirsten Flipkensi (WTA 47.).

Viimasel turniiril Austraalias Hobartis langes ta kvalifikatsioni avaringis prantslanna Fiona Ferro (WTA 102.) vastu.

Kontaveit ja Sorribes Tormo varem omavahel kohtunud ei ole. Küll aga mäletab hispaanlannat valusalt Kaia Kanepi, kes jäi talle alla mullu suvel Wimbledonis numbritega 6:7 (5), 1:6. Sorribes Tormo oli siis maailma 102. reket ning võitnud enne seda Londonis kolm kvalifikatsioonmatši.

Kanepi alustab Australian Openit teisipäeval, kohtudes Eesti aja järgi kell 10 suuruselt teisel väljakul maailma esireketi, rumeenlanna Simona Halepiga.