Vaatamata sellele, et tennise välishooaeg on täies hoos - turniire toimub siin ja lähiregioonis mitmeid, tuli Tartusse kokku mängijaid kuuest riigist. Mängiti erinevates vanusegruppides ja kategooriates - nii üksikmängu, kui ka paarismängu. Kokku selgitati parimad kolmeteistkümnes mängukategoorias. Meeste üksikmängudes jäi koju kaheksast vanusegrupist neli võitu. Tugevaid konkurente oli kohale tulnud meie põhjanaabrite juurest Soomest.

Turniiri üks tugevamaid mängijaid oli meeste 50 vanusegrupi üksikmängu ning meeste 45 paarismängu võitja George Newton Ameerika Ühendriikidest, kes noorena üritas läbi lüüa ka profitennisistina, kuid karjäärile tõmbas kriipsu peale vigastus. "Mu tütar otsis mõned aastad tagasi Euroopas õppimiseks ülikooli ja tänu sellele kuulsin ma esmakordselt Eestist ja Tartust, fantastiline koht. Meie perele meeldivad väga siinsed inimesed, mänguvõimalused ning oleme üllatunud Eesti tehnoloogilisest arengust" rääkis George Newton.

Tartu ja Eesti tennis on hetkel tõusuteel, meie naiste esinumbrid Anett Kontaveit ning Kaia Kanepi mängivad kõige mainekamal liivaväljakutel peetaval tenniseturniiril Pariisis ning noorte järelkasv teeb suuri tegusid Tallinnas. "Tartu on saanud endale täiesti maailmatasemel tennisekeskused, kus on võimalik harrastada ning läbi viia heal tasemel tenniseturniire", lisas turniiri direktor Egert Ivask.

Osalejate arvult suurim suvine Tartus toimuv tenniseturniir toimub 27-28. juulil, mil koostöös Tartu staarkoka Joel Ostratiga toimub eelmisel aastal Eesti Tennise Liidu poolt parimaks harrastustennise turniiriks valitud Maitseelamused Summer Cup.