Kahe Itaalia tennisisti kohtumine oli ajaloolise ning erilise tähendusega juba enne algust, kuna enne tänast polnud kumbki varasemalt Suure slämmi turniiri finaalis mänginud.

Mängus endas tuli esimene tõsisem pööre avaseti viiendas geimis, kui Pennettal Vinci palling murda õnnestus. Kolm geimi hiljem sai aga samaga hakkama ka maailma 43. reket ning seega oli tarvis kiiret lõppmängu. Seal saatis edu Pennettat, kes 7:4 võiduga seti enda kasuks kallutas.

Teises setis murdis Pennetta kohe kahel korral Vinci pallingu ning asus tänu sellele 4:0 ette. Kuigi turvalises seisus 33-aastane itaallanna veel korra oma servigeimi loovutas, kuulus teise seti ning mängu lõpp ikkagi Pennettale, kes geimidega 6:2 matši ning terve turniiri võidu kindlustas!

Võidukõne lõpeb ootamatu uudisega

Pennettale oli ühtlasi tegu karjääri esimese Suure slämmi võiduga. Varasem parim tulemus pärines tal samuti USA lahtistelt, kus Pennetta kaks aastat tagasi poolfinaali jõudnud oli. Muuseas, Pennettast sai tänasega ka ajaloo vanim naismängija, kes oma esimese Suure slämmi võidu alles 33-aastaselt kindlustas.

Pennetta finaalivastase senised parimad tulemused pärinesid samuti US Openilt, kus Vinci kahel korral end veerandfinaali murdnud oli.

Pärast võitu teatas Pennetta ühtlasi, et tänase triumfiga lõpetab ta enda profikarjääri.

Lisaks tõelisele pommuudisele sõnas itaallanna: "Ma ei uskunud, et ma kunagi tšempioniks saan. Tänane võit on täitunud unistus! Oli suurepärane mängida enda sõbrannaga," kiitis Pennetta ka Vincit, kelle vastu ta juba lapsepõlvest saadik mänginud on.