"Iga normaalne sportlane on peale kaotust löödud. Praegu ei ole neist keegi heas tujus," kirjeldas Tamla kohapeal valitsevaid emotsioone.

Gorlatš oli esimeses mängus Isabella Šinikova (WTA 251.) vastu peaaegu avasetti võitmas, kuid kaotas siiski 6:7 (6), 3:6.

"Valeria oli väga tubli. Kahju, et ta esimest setti kätte ei saanud! Ta oli kiires lõppmängus 6:4 ees, aga lõi siis mõlemad järgmised punktid pikaks. Eeskäelöök, mida ta ära läks lööma, oli külje pealt napilt audis. Vastane sai esimese seti võidust enesekindlust juurde ja Valerial oli keeruline," kommenteeris Tamla.

Eelmisel aastal pikalt vigastatud olnud ja haigusega võidelnud 18-aastane Nuudi ei jäänud paarismängus samuti häbisse, kuigi koos Kontaveidiga kaotati see 2:6, 2:6.

Tamla põhjendas paarismängu koosseisu valikut: "Otsustasin nii treeningute põhjal. Tundus, et Maileen on tüdrukutest kõige teravam ning kui tal mäng õnnestub, siis on meil temaga variandid kõige paremad."

"Lõppseis ei peegelda õiget mängupilti. Tegelikult oli meil mitmeid realiseerimata jäänud geimpalle ning tasamänge, mis vastaste poole kaldusid. Teiseks tegi vastastel Šinikova väga-väga hea mängu. Paarismäng on tihti kinni mõnes üksikus punktis. Paar palli jäi õnnega pooleks väljakule, mille pidanuksime punktiks lööma," lisas ta.

Eestile võitles otsustava paarismängu välja Kontaveit (WTA 20.), kes oli Viktorija Tomovast (WTA 158.) parem numbritega 6:1, 6:7 (4), 6:1.

"Anett oli setivõidu ja servimurdega peal ning tundis üleolekut, kuid tegelikult lasi tähelepanul natuke hajuda, mis maksis kohe kätte. Vastane on maailma 158. reket, temal polnud kaotada midagi - iga geim ja punkt oli talle nagu võit. Anett lasi ta ise mängu tagasi. Aga õnneks koosneb tennisemäng kolmest setist."

Nuudi esitust kommenteeris Tamla järgmiselt: "Oli näha, et ta on pikalt vigastatud olnud ning mängukogemust napib. Ta mängis nii, nagu hetkel tase võimaldas."

Joonekohtunike tase annab soovida

Otsustavas paarismängus protesteerisid Eesti ja Bulgaaria naised korduvalt pukikohtunike otsustele ning paar olukorda said uuesti ülegi mängitud. Tamla: "Asi polnudki niivõrd pukikohtunikus, vaid pigem annab joonekohtunike tase soovida. Paarismängus on veel eriti raske, sest mängijad on võrgu ees. Aga kohtunike taha täna küll midagi ei jäänud."

Eesti alagrupikaaslaste Bulgaaria, Rootsi ja Ukraina mängijate edetabelikohti vaadates võis tänane kaotus olla Euro-Aafrika tsooni I gruppi püsima jäämise mõttes otsustava kaaluga, sest pärast alagrupimänge peetakse ka väljalangemis- ja kohamängud. Alagrupis viimaseks jäämise korral tuleb meil pidada ellujäämismäng teise grupi (Poola, Venemaa, Taani) viimasega.

"Mul ei ole kombeks selliste asjade üle heietada," ütles Tamla. "Sport on juba kord selline. Tabel loositakse. Oleks Bulgaariaga kolmandal päeval mänginud, oleks võinud keegi öelda: "Näed, väsinud olite!""

Kelle Tamla homme Rootsi vastu platsile saadab, pole ta veel otsustanud. "Pean veel võistkonnaga rääkima. Seedime veel seda mängu ja peame õhtul koosoleku," sõnas ta.