"Kas ma saan õigesti aru, et Eesti meistrivõistlused tennises, mis on mulle üks väga meeltmööda ja ilus spordiala, on korraldamisel samal ajal kui toimub 1 neljast Suure Slämmi Turniiridest, kus mõistagi täiesti juhuslikult osales-osaleb 5 Eesti tipp-mängijat!? Et siis mismõttes!?" küsib endine ujumisliidu president.

Palusime olukorda selgitada tenniseliidu peasekretäril Allar Hindil, kelle sõnul ei taha alaliit Kanepit ja Zoppi kodus mängima sundida, kui neil on samal ajal võimalus mõnel rahvusvahelisel turniiril oma edetabelikohta parandada.

"Oleme tavaliselt korraldanud Eesti meistrivõistlusi Wimbledoni teisel nädalal, mis annab veel meie tippudele võimaluse väljalangemise korral end eestikatele registreerida, kuid tänavu nihkus Wimbledon ühe nädala võrra edasi," selgitas Hint.

"Eks turniirikalendrid on niigi tihedad. Kuigi nad langesid kõik varakult välja, ei saanud me nende järele oodata ning pidime oma turniiritabelid valmis tegema. Teisalt ei ole meil mõistlik sundida neid mängima Eesti meistrivõistlusi, kui nad saaksid samal ajal tuuri peal edukad olla."

Kanepi osales viimati Eesti meistrivõistlustel ükskikmängus 2007. aastal, Zopp 2010. aastal, samas kui Kontaveit tuli Eesti meistriks alles mullu.

Eesti tennise meistrivõistlused toimuvad Tallinnas Kalevi tennisekeskuses 29. juunist 5. juulini. Kõrgeima asetusega on naiste tabelis Eva Paalma, meestel Vladimir Ivanov.