Eesti naiskonda kuuluvad Anett Kontaveit (WTA 91), Kaia Kanepi (WTA 121), Valeria Gorlatš (WTA 1040) ja Maileen Nuudi. Naiskonna kapten on Märten Tamla.

Tamla hindab Eesti naiskonna võimalusi heaks. „Parima õnnestumise korral võime isegi edasi jõuda maailmaliiga üleminekumängudele. Viimasel ajal on meie esinumbrid väga hästi turniiridel esinenud ja kui mõlemad püsivad terved, siis on meil võimalus edukalt mängida kõigi naiskondade vastu,“ on Tamla optimistlik. Siiski lisab ta, et koondise miinimumeesmärgiks on püsimajäämine Euro-Aafrika tsooni I gruppi.

Alagruppide koosseisud on järgmised:

Grupp A: Rootsi, Ukraina, Portugal
Grupp B: Suurbritannia, Gruusia, Lõuna-Aafrika Grupp C: Horvaatia, Türgi, Eesti, Iisrael Grupp D: Ungari, Belgia, Bulgaaria, Läti

Alagruppide võitjad mängivad omavahel, et selgitavad kaks naiskonda, kes saavad õiguse võistelda maailmaliiga II grupi üleminekumängudel. A-grupi võitja mängib C-grupi võitjaga ja vastavalt B-grupi võitja D-grupi võitjaga.

Omavahel peavad mängima ka alagruppides viimaseks jäänud naiskonnad, kus kaotajad langevad 2017. aastaks Euro-Aafrika tsooni II gruppi.

C-alagrupi liidri Horvaatia naiskonna edetabeli koht on 25 (Eestil 53). Nende esinumber on Ana Konjuh (WTA 82), järgnevad Donna Vekic (WTA 103), Petra Martic (WTA 148) ja Darija Jurak.

Türgi naiskonda kuuluvad: Cagla Buyukakcay (WTA 126), Ipek Soylu (WTA 159), Basak Eraydin (WTA 264), Pemra Ozgen (WTA 309).

Võõrustajamaa Iisraeli naiskonna koosseis on järgmine: Julia Glushko (WTA 127), Shahar Peer (WTA 176), Alona Pushkarevsky (WTA 984) ja Shelly Krolizki (WTA 1210).