Veebruaris toimuvaks Fed Cupiks on koondise kapteni Märten Tamla sõnul oma osalemist kinnitanud Kontaveit, Kanepi veel mitte. Teisteks kandidaatideks peab Tamla tänavugi koondist esindanud Katriin Saart, Saara Oravat, Jelena Malõginat ja mullu Eesti meistriks kroonitud Sofia Tšeklistovat, lähiaastatel võivad kandidaatideks tõusta veel ka Lissi Kubre ja Carol Plakk. 2002. aastal sündinud Saar, Tšeklistova, Kubre ja Plakk treenivad kõik Audentese spordikoolis, kus töötab treenerina ka Tamla.

"Meil on tagalas noori tüdrukuid küll. Tšeklistova oli vahepeal pool aastat vigastatud ning tal on sellest taastumisega päris palju raskusi olnud. Aga ta on viimastel turniiridel päris hästi mänginud. Pean teda samuti üheks kandidaadiks Fed Cupi koondise neljandale kohale. Miks mitte mõne aasta pärast ka Carol Plakk - ta on kaitsvama mängustiiliga, millega naiste vastu hetkel ei saa," lausus Tamla, kes ootab Eesti tüdrukutelt tuleval aastal läbimurrelt ITF-i täiskasvanute turniiridel.

"Nad peaksid hakkama stabiilselt mänge võitma, jõudma veerandfinaali ja poolfinaali, miks mitte ka vahest turniirivõiduni. Näen, et neil on tegelikult see tase olemas. Iseasi, kas nad suudavad selle terve nädala jooksul välja mängida. Piisab ühest heast tulemusest, et neil tekiks usk, et nad on võimelised seda tegema. See oleks minu eesmärk neile. Noorteturniire nad nagunii juba võidavad ning teavad seal oma taset. Järgmine samm on naiste tennis. Tahaks näha, et keegi neist murraks seal läbi."

Eesti meistriks tuli sel aastal naiste üksikmängus Saar, kes alistas endast kaks aastat vanema ehk 18-aastase Malõgina (WTA 930.), kes treenib Venemaal. Juunioride võistlusi on Saar tänavu võitnud üksikmängus neli. Täisksavanute ITF Futures turniiridelt on tal ette näidata üks avaringi võit nagu ka Oraval, kes võitis juunioride tiitli mai alguses Makedoonias. Carol Plakk võidutses ITF Juniors tasemel aasta alguses Abu Dhabis. Malõgina on tänavu 15 000-dollarilistel Futures-turnniiridel neli korda jõudnud veerandfinaali.

2017. aastal esindasid Eestit Fed Cupil Kontaveidi kõrval Valeria Gorlatš, Maileen Nuudi ja Maria Lota Kaul. Neist esimene on teatanud, et keskendub tippspordi asemel õpingutele, kuid samas võitis ta alles paar nädalat tagasi Eesti aastalõputurniiri Alexela Mastersi.

Nuudi osales sel aastal üheksal ITF-i turniiril, saavutades rohkem edu paarismängus. Üksikmängus jõudis ta teise ringi vaid juulis Tamperes, kaotades seal Malõginale 0:6, 2:6. Kaul oli pikalt kimpus õlavigastusega ja käis ka operatsioonil ning sel aastal võistelnud ei ole.

WTA edetabelis tõusmine muutub järgmisel aastal Eesti tüdrukute jaoks raskemaks, sest WTA punkte on võimalik teenida vaid 25 000-dollarilise auhinnafondiga turniiri finaali eest. Üldiselt lüüakse aga WTA ja ITF-i tabelid lahku. WTA tabelisse jääb vaid umbes 750 naist. Sama süsteem hakkab kehtima ka meeste puhul.