“Olin nii kaua murul mänginud, et vajasin aega liivatennisega harjumiseks,” ütles Kontaveit tennis.ee-le “Ning ainult treeningust ei piisa, tahaksin ka võistlusmänge mängida.”

Vahepeal oli Kontaveidil ka plaan mängida Saksamaal 25 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril, kuid ta loobus põhjusel, et sai Wimbledonis piisavalt häid mänge. “Wimbledoni tulemusega jäin rahule. Kuigi mul oli põhiutrniiri esimeses ringis Dellacqua vastu matšpall, ei jää see eriti kripeldama, sest ta lõi hea servi ning kohe järgmise ründelöögiga teenis punkti. Kahju muidugi oli, aga ei saa nii mõelda, et mängisin maha, pigem oli hea, et jõudsin maailma 36. reketi vastu matšpallini. Üldse õnnestusid muruturniiridel kõik mängud hästi ning tulla slämmiturniiril teisel katsel kvalifikatsioonist läbi on ka hea saavutus.”

Eestis harjutab Kontaveit põhiliselt meestega, seega ei tunne ta headest treeningupartneritest puudust. Ka jahe ilm teda ei häiri. “Tervise pärast ma kindlasti ei karda, et järsku tulin asjatult mängima. Tuleb vastav riietus selga panna ja korras,” sõnas Kontaveit.

Kontaveit vastas naerdes küsimusele, et Eesti meistrivõistluste rekordit (naiste üksikmängus 8 tiitlit) ta kindlasti taga ei aja. “Ma isegi ei teadnud sellest rekordist. Praegune otsus oli ikkagi ühekordne. Olin parajasti kodus ja nii tekkis võimalus, kuid regulaarselt siin mängima ei hakka, peamised eesmärgid on mul ikkagi teised,” sõnas Kontaveit.

Meeste üksikmängus peeti esmaspäeval pooled avaringi mängud. Kõige tasavägisemas kohtumises alistas Hendrik Lutter Alan Braschinsky 6:4, 7:5. Tabeli alumise poole favoriidid olid kõik võidukad: teisena asetatud Anton Pavlov alistas Aleksei Manuiko 6:3, 6:3, Kert Kilumets Marek Turu 6:4, 6:2, Armand Levandi Kris Oliver Maibergi 6:1, 6:2 ja Jaan Kononov Karl Kiur Saare 6:2, 6:1.

Vaata üksikmänguturniiri tulemusi siit.