Märtsis toimunud kodusel Davis Cupi turniiril saadud võit tagas Eesti koondisele pääsu II liigasse, kus Euroopa/Aafrika grupis mängivad lisaks Eestile Leedu, Läti, Soome, Taani, Norra, Türgi, Sloveenia, Küpros, Gruusia, Monaco, Madagaskar, Maroko, Tuneesia, Lõuna-Aafrika Vabariik ja Rootsi või Iisrael (selgub nende omavahelisest matšist). Kaks paremat pääsevad I liigasse.

Kuigi loosirattas olid mitmed meie naaberriigid, õnnestus fortuunal Eestile vastaseks loosida võimalikest kõige kaugem ehk Lõuna-Aafrika Vabariigi koondis. Nende meeskonna esinumbriks on 30-aastane Kevin Anderson, kes on hetkel maailma 45. reket, kuid eelmise aasta lõpus kuulus koguni esikümnesse.

„See pole üldse paha loos,“ kommenteeris Davis Cupi koondise kapten Ekke Tiidemann. „Nende esinumber Kevin Anderson on meedias väitnud, et enam kunagi Lõuna-Aafrika Vabariigi eest Davis Cupil ei mängi. Esiviiesajasse kuuluvad mehed Tucker Vorster ja Lloyd Harris on meie poistele täiesti mängitavad vastased. Kõige raskemaks võib osutuda paarismäng, sest Raven Klaasen on paarismängus ekstraklass ja kuulub maailma esikümnesse.“

Esimese vooru kohtumised peetakse 3.-5. veebruaril, koduväljakueelis on Lõuna-Aafrika Vabariigil.

„Tuleb pikk lend,“ kommenteeris tenniseliidu peasekretär Allar Hint. Euroopa/Aafrika tsoonis on paraku nii, et keegi peab maailma teise otsa lendama. Leedu vastaseks esimeses voorus on teine kauge maa - Madagaskar.

„Kuigi loosi tahtel saime kõige kaugema sihtkoha, siis ma organisatoorselt suuri probleeme ei näe. Tähtis on varakult kohal olla, et keha pikast lennust välja tuleks. Õnneks on meie poisid harjunud lendama,“ lisas ta.

7.-9. aprillil toimuvaks teiseks vooruks saab Eesti meeskond vastase Monaco ja Sloveenia vahelisest kohtumisest. Ka see matš peetakse võõrsil.