Kasatkina tähelend on olnud kiirem kui Eesti esireketi oma.

Mullu, oma esimesel täishooajal WTA karussellis (sarnaselt Kontaveitile) tegi venelanna koheselt ilma. Kolmel Suure Slämmi turniiril jõudis ta kolmandasse ringi, kaasa arvatud Wimbledonis. Huvitava kokkusattumusena alistas ta tookord teises ringis Lara Arruabarrena (7:6, 6:3), kellega Kontaveit kohtus nüüd avaringis. Kasatkina ei olnud kaugel ka suurüllatusest, kui kaotas viiekordsele Wimbledoni võitjale Venus Williamsile ülipingelise matši 5:7, 6:4, 8:10.

Kasatkina tugevuseks loetakse nõrkade kohtade puudumist. Sõltuvalt noorusest jääb kohati vajaka võimsusest ning norida annaks teise servi kallal, aga teine serv on enamikule naismängijatele peavalu. Kõrgelt hinnatakse venelanna tennise IQ-d, paistab silma targa tegutsemisega. Temas nähakse ainest jõuda tulevikus mõne suurturniiri võiduni.

Tänavu on Kasatkina kahel korral üle mänginud maailma esireketi Angelique Kerberi. USA-s Charlestoni WTA liivaturniiri ta võitis, alistades finaalis hilisema French Openi võitja Jelena Ostapenko. Wimbledoni eel ta ühtegi muruturniiri kaasa ei mänginud.

Kasatkina ja Kontaveit omavahel varasemalt kohtunud pole.