Tšehhi ajalehe Dnes reporter Karel Knap rääkis Delfile, et Allertova näol on tegu ühe viisakaima ja toredaima tüdrukuga tennisekarussellis. "Ta on võibolla isegi liiga kena, et üldse tennist mängida. Ta ei vannu kunagi. Arvatakse, et ta ei teagi ühtegi roppu sõna," rääkis ajakirjanik.

Praegune edetabelikoht ei näita Knapi sõnul kaugeltki Allertova tegelikke võimeid. "Ta ei ole kunagi saanud pikemalt aega korralikult mängida ja harjutada, ilma et mingi vigastus või haigus kimbutama ei hakkaks. Ta oleks kindlasti palju kõrgemal, kui ta suudaks terve püsida," jätkas Knap.

"Kui ta end jälle vormi saab ja hästi mängima hakkab, on ainult aja küsimus, millal ta uuesti vigastada saab. Need ei ole tõsised vigastused nagu murtud jalg või midagi sellist, aga väikseid vigastusi tuleb tal ette kogu aeg."

Seda, et Allertova on võimeline hästi mängima, tõestavad võidud selliste suurte nimede nagu Simona Halepi (2015. aastal) ja Angelique Kerberi (2016. aastal) vastu. Mõlemad olid tol hetkel maailma teised reketid. "Tal ei ole suuri relvi nagu Petra Kvitoval, aga ta võib mängida väga kiiret ja ohtlikku tennist," lisas Knap.

Mida ennustab Tšehhi žurnalist homseks? "Väga raske öelda, sest me ei tea tema praegust tervislikku seisundit. Kui ta on terve, on ta kõigeks võimeline."

Elu parima suure slämmi turniiri tegi Allertova tänavu Australian Openil, kus murdis end kvalifikatsioonist alustades põhiturniiri neljandasse ringi, alistades järjepanu kuus vastast. Teistel suurturniiridel on ta jõudnud teise ringi, Wimbledonis ja US Openil koguni kolm korda (2015, 2016, 2017).

Kontaveidi ja Allertova matš peetakse homme 17. väljaku teise kohtumisena. Mängudega tehakse algust Eesti aja järgi kell 13.30.