"No comments" olid ainsad sõnad, mille Schaap üle huulte paotas, kui siinkirjutaja jõudis end tutvustades sõnadeni "olen Eesti ajalehest". Hollandlase tõrjuvast hoiakust võib järeldada, et tema versiooni lahkuminekust ei kuule ajakirjandus kunagi ning sedagi, et tõenäoliselt polnud tegu vastastikusel kokkuleppel viisaka lõpuga.

Delfi viimane kokkupuude Schaapiga oli Kontaveidi avaringi matši järel ameeriklanna Madison Brengle'iga. Viieminutilise usutluse lõpetuseks palus kolleeg Jaan Martinson võimalust pikemaks intervjuuks, mille peale Schaap lakooniliselt lausus: "Kui veel trehvame, siis räägime". Oma telefoninumbrit polnud nõus hollandlane jagama.

Et midagi oli juba siis viltu, võis tagantjärele järeldada Schaapi lausest, millega ta selgitas Kontaveidi rabedat turniiri algust: "Meil on teatud mured, mis tuleb lahendada". Kontaveidi sõnul lahkus treener kodumaale perekondlikel põhjustel. Telefoniintervjuus Õhtulehele ütles Eesti esireket: "Ma ei räägiks sel teemal rohkem."

Kontaveit on oma kodulehel kirjeldanud vajadust treenerivahetust sõnasega: "Selleks, et praegusest seisust tipu suunas edasi liikuda, on vaja värskeid ideid ja uusi kogemusi, mille abil mängu veelgi parandada."

Päev pärast French Openilt välja langemist avalikustas Kontaveit, et tema uus juhendaja on - esialgu kolmekuulise katseajaga - britt Nigel Sears.

Wimbledoni turniiri alustab Kontaveit homme. Pärast French Openit on ta osalenud kahel muruturniiril Hollandis S-Hertogenboschis ja Hispaanias Mallorcal, kuid mõlemal juhul avaringiga piirdunud. Wimbledonis on tema esimeseks vastaseks tšehhitar Denisa Allertova (WTA 98.).