"Päris paljud inimesed toetasid ja hüüdsid kaasa. Sellistel hetkedel, kus oled natuke taga, aga midagi võimatut veel ei ole, annab see kindlasti palju positiivsust," sõnas Kontaveit pärast 6:2, 7:6 (4) võitu.

Esimeses setis oli mäng täielikult Kontaveidi kontrolli all. Enda serv püsis kindlalt käes, vastase oma õnnestus kahel korral murda. Teise seti alguses loovutas ta järjest kaks enda pallingut ning jäi 0:3 taha. Vastastikuse murdmise järel oli seis ka 1:4.

"Avasetis tegin õigeid asju. Teises hakkas ta natuke paremini mängima, sai paar head lööki ja mõned geimid kätte. Mina muutusin aga endaga natuke negatiivseks. Aga tulin sellest seisust välja ja suutsin tagasi võidelda. Lõpus mängisin jälle korralikult," rääkis Kontaveit.

"Olen juba selline, kes loodab ükskõik mis seisus, et saan veel midagi teha. Tundsin kogu aeg, et kui mängin hästi ja teen õigeid asju, on kontroll rohkem minu käes."

Kontaveidi sõnul sõltus mäng suuresti sellest, kumb suudab esimese löögiga pallivahetuses intsiatiivi haarata: "Ta on agressiivne, suure eeskäega mängija. Palju kordi pani ta mind sellega kehva seisu. Kui ta sai esimese löögiga initsiatiivi, oli edu tema käes, kui mina, siis minu käes. Nii see mäng kulgeski."

Teise seti murdehetkeks pidas Kontaveit 5:5 seisul kahe murdepalli päästmist. "See oli väga tähtis koht. Õnneks mängisin need murdepallid hästi," sõnas ta. "Ei olnud üldse välistatud, et teine sett oleks ära läinud, aga kordagi ei tekkinud sellist mõtet, et lasengi minna. Mul pole sellist kommet, et ma seti lõpul meelega minna lasen."

Positiivse nurga alt teist setti analüüsides arvas Kontaveit, et raskuste ületamine andis talle järgmiseks mänguks enesekindlust. "Eelkõige annab aga enesekindlust see, et ma jälle ühe mängu võitsin. Igal juhul lähen paari päeva pärast hea tundega mängima," lisas Eesti esireket.

Kontaveidi järgmine võimalik vastane on maailma kolmas reket Garbine Muguruza, kes selle artikli valmimise hetkeks oli avaseti belglanna Alison Van Uytvancki vastu 7:5 võitnud, kuid teise 2:6 kaotanud.