Serena ja Venus Williams lähevad kolmandas ringis kokku omavahel ja selle duelli võitja kohtub kas Kanepi või 23-aastase rootslanna Rebecca Petersoniga (WTA 61.).

Rootslanna mõlemad vanemad on eestlased, kes läksid Rootsi elama 1990. aastal enne Nõukogude Liidu lagunemist. Rebecca sündis Rootsis ja esindab oma sünniriiki.

Profiturniiridel debüteeris Peterson 2012. aastal, Suure slämmi põhitabelisse jõudis esmakordselt aasta eest US Openil. Tänavu jõudis ta teise ringi nii French Openil kui Wimbledonis ning nüüd US Openil kandsid tiivad juba 3. ringi.

Senistes mängudes sai ta jagu 27. asetusega venelannast Anastassia Pavljutšenkovast 1:6, 6:4, 6:3 ja ameeriklannast Vania Kingist 7:5, 6:1.

*******

Williamsite vastu on US Openil varasemalt mänginud nii Kanepi ise kui ka Anett Kontaveit.

Kanepi kohtus Serena Williamsiga 2014. aasta US Openi 4. ringis ja peale jäi toonane maailma esireket ning naiste tennise absoluutne valitseja 6:3, 6:3. Williams alistas mängleva kergusega ka kolm järgmist vastast. Keegi ei suutnud tema vastu võita rohkem geime kui Kanepi.

Aasta hiljem peatas Venus Williams Anett Kontaveiti teekonna US Openi 4. ringis. Tõsiseks andmiseks ei läinud, Williams sai kiirelt oma 6:2, 6:1.