Kanepi võitis vastasseisu 6:3, 7:6(3) ja pääses neljandat korda US Openi üksikmänguturniiril 16 parema hulka. Varasemalt on ta seda suutnud 2010, 2014 ja 2017.

Esimene sett kulges Kanepi jaoks sarnaselt teise ringi mänguga. Vastane alustas servimist ja Kanepi kohe murdis. Seejärel hoidis Kaia kõik enda servigeimid ära ning jõudis eduseisu 5:3. Avaseti üheksas servigeim läks viieks-kuueks minutiks pausile, kuna vihma pisut tibas ja väljak läks libedaks. Jätkati seisult 40-40 ning Kanepil õnnestus murda ja võita sett 6:3.

Teise seti algus oli murdmiste ahel. Kuus geimi järjest ei suudetud servi hoida. Alles seisul 3:3 sai Kanepi pallingu hoitud. Sealt edasi enam murdeid ei tulnud, kuigi murdepalle jagus. Eduseisul 6:5 oli Kaial ka matšpall, aga vastane pareeris. Teine sett läks kiiresse lõppmängu. Seda domineeris Kanepi, ehkki korraks tekkis ka temal ärev hetk. Eduseisul 5-0 sai vastane kolm punkti järjest ning neljaski polnud kaugel. Õnneks ikkagi pall joonel ja see tõi vabanemise. Kiire lõppmäng 7-3, kohtumine lõppes teiselt matšpallilt.

Ülipingeline teine sett kestis üks tund ja 21 minutit, mäng kokku minuti vähem kui kaks tundi.

Kanepi neljanda ringi vastane on US Openi kuuekordne võitja Serena Williams, kes alistas kolmandas ringis oma vanema õe Venuse 6:1, 6:2. Kohtumine sai läbi ühe tunni ja 11 minutiga. Kanepi ja Serena Williams on varasemalt kohtunud neli korda, seni pole eestlanna ühtegi setti kätte saanud. Pühapäeval on uus võimalus.

Eelinfo:

Kanepi ja Peterson varasemalt omavahel mänginud pole. "Infot võib mõlemal poolel olla palju, aga kui ei ole ise konkreetselt tunnetanud vastase mängu, siis täielikku ülevaadet olla ei saa. Eks ma üldjoontes ikka tean, kuidas ta mängib. Tähtis on eelkõige mängida oma mängu. Kumb seda suudab, see enamasti õnnestub," andis Kanepi vihje, et enda tahte pealesurumine saab olema määrav.

* Kanepi omab mängudes Rootsi tennisistidega üldskoori 11-2 ;
* Kanepi Suure slämmi turniiride üksikmängu 3. ringi kohtumiste üldskoor 7-5 ;
* US Openi ee võitis Kanepi WTA turniiride põhitabelis viimati kaks mängu järjest tänavu jaanuaris Austraalia lahtistel meistrivõistlustel ;
* US Openi esimese kahe ringi jooksul on Kanepi saanud naistest protsentuaalselt kõige rohkem punkte teiselt servilt (64%).

* Peterson sai avaringis karjääri esimese võidu edetabeli TOP30 mängija üle, alistades maailma 28. reketi Anastassia Pavljutšenkova ;
* Kanepi alistamine ja 16 hulka jõudmine tähendaks Rootsi naistennisistide viimase paarikümne aasta parimat tulemust US Openil ;
* Mullusel US Openil jõudis esimest korda üksikmängu põhitabelisse ;
* Aastaga tõusnud WTA reitingus 196. kohalt esisaja keskele 61. kohale.