Kontaveit pidi New Haveni turniiri avaringis vastamisi minema hollandlanna Kiki Bertensiga (WTA 13.), aga äsja Cincinnati turniiril triumfeerinud Bertens viimasel hetkel, kergele haigusele viidates, loobus. Tema asemel pääses Kontaveiti vastu väljakule kvalifikatsiooni õnnelik kaotaja, prantslanna Pauline Parmentier (WTA 71.), kelle Anett alistas 3:6, 6:2, 6:2.

Matš kujunes Eesti esireketi jaoks keeruliseks. Avaseti Kontaveit kaotas 3:6, juhtides 3:2. Mäng hüples üles-alla, serviga olid lood kehvad.

Ka teise seti algus oli vaevaline. Vabalt võinuks kõik sinna lõppedagi. Anetti kahes esimeses servigeimis oli vastasel kasutada kuus murdepalli, aga mitte ühtegi ei õnnestunud punktiks lüüa. Seti keskel tuli juba murre Kontaveiti poole ja sett eestlannale 6:2.

Otsustavas setis oli selgelt domineerivam pool Kontaveit, kes murdis vastase servi kolmel korral järjest. Seti numbrid taaskord 6:2, matš vältas ligemale kaks tundi.

Kõrgetasemelise New Haveni turniiri auhinnafond on 800 000 USA dollarit. Sellel osaleb viis mängijat WTA edetabeli esikümnest.

Kontaveiti esimesed matšijärgsed kommentaarid olid: "Alustasin uniselt. Ei mänginud oma parimat mängu, aga ma suutsin ikkagi oma peale suruda. Olen selle üle õnnelik. Ma uskusin endasse ja teadsin kogu aeg, et ma suudan mängu enda kasuks kallutada."