Nagu Kanepi mõned tunnid varem, mängis Kontaveit suurepärase esimese seti, kuid vastane viis matši otsustavasse setti. Murdeliseks osutus seal maratongeim pärast 3:3 viigiseisu, mis kujunes 13 minuti pikkuseks, kuid kaldus kuuenda murdepalli realiseerimisel eestlanna kasuks. Edasi piisas Kontaveidil enda pallingut hoida ning viimaseks geimiks oli Ostapenko serv taas lagunenud.

"See oli lihtsalt imeline. Olen nii õnnelik, et sain nii imelise publiku ees mängida. Tänud kõigile, kes minule pöialt hoidsid!" hõiskas Kontaveit väljakul antud intervjuus. "Vastane on väga sitke ja mängib agressiivselt. Üritasin temaga kolmandas setis sammu pidada. Servimurre andis enesekindlust ja sealt see vahe tuligi. Tundsin, et alustasin matši väga hästi, teises setis andsin natuke järgi - tunnustus ka talle selle eest! Olen neljandas ringis ja üliõnnelik!"

Tund ja 54 minutit kestnud matši jooksul lõi Kontaveit 6 serviässa lätlanna 3 vastu, topeltvigu kogunes Kontaveidil 7, Ostapenkol 4. Äralööke tegi Ostapenko selgelt rohkem - 32 vs 19, kuid lätlannat vedas alt eelkõige teine serv, millelt ta võitis oma pallingu punktidest vaid 46 % (11/24). Kontaveidi vastav näitaja oli 58 % (22/38). Kõikidest mängitud punktidest võitis Kontaveit 84, Ostapenko 81.

Teise seti eel kutsus Ostapenko väljakule füsioterapeudi vasakut reit teipima. Jalga lonkas ta veel terve teise seti.

Vaata tipphetki!

Kanepi - Suarez Navarro

Kanepi mängis hea esimese seti, kuid näitas juba seti keskpaigast kergeid väsimuse märke. Lühem ja sitkem Suarez Navarro kasutaski olukorra oskuslikult ära ja võitis teise seti ülikindlalt 6:1. Kolmandat setti läks hispaanlanna 4:1 ja 5:2 juhtima ning kuigi Kanepi mäng hakkas lõpu poole paranema, siis tagasitulekuks sellest enam ei piisanud.

Tund ja 45 minutit kestnud matši jooksul lõi Kanepi 2 serviässa Navarro 1 vastu. Topeltvigu kogunes eestlannal 3, hispaanlannal 1. Kanepi lõi küll 32 äralööki Navarro 18 vastu, kuid kõik ülejäänud olulised näitajad - eriti teises ja kolmandas setis - olid Navarrol paremad. Kanepi realiseeris 8-st murdepallist 4, Navarro 13-st 7. Kõikidest punktidest (161) võitis Navarro 88 ja Kanepi 73.

Navarro jääb neljandasse ringi ootama endale vastast just Kontaveidi ja Ostapenko mängust.

Delfi kajastas nii Kontaveidi kui Kanepi kohtumisi otseblogi vahendusel, kus jagas omapoolseid kommentaare ka tenniseekspert Michel Lehtmets.

Ostapenko ja Kontaveidi kohtumine on mitmes mõttes märgiline - lisaks sellele, et tegu on vähemalt tabelikoha mõistes kahe riigi esireketitega, on tegu kahe vana sõbra duelliga. Noorteklassides on 20-aastane Ostapenko ja 22-aastane Kontaveit üksteiselt kõvasti mõõtu võtnud ning mänginud üheskoos ka paarismängu - näiteks võideti 2013. aastal Tallinnas koos ITF-i turniir.

"Eks ma teda ja tema mängu natuke tean, talle meeldib kõiki palle hästi kõvasti lüüa," tõdes Kontaveit ERRile. "Ma arvan, et pean üritama enda mängu mängida, keskenduma vähem sellele, mida tema teeb ja rohkem sellele, mida mina pean tegema. Nagu kõvasti lööjatega ikka on - liikuda neile kindlasti nii palju ei meeldi ja võidab see, kes teise paremini liikuma saab."

Mõistagi küsiti järgmise ringi vastase kohta ka Ostapenkolt. "Tean teda juba juunioridest saati, me oleme mõned korrad väljakul kohtunud. Tegelikult võitsime Moskvas paarismängus isegi ühe turniiri," rääkis Ostapenko turniiri kodulehele.

"Ta on suurepärane mängija. Sellest tuleb väga raske mäng. Ootan seda väga," lisas Läti esireket.

Viimati kohtusid Kontaveit ja Ostapenko omavahel 2015. aastal Inglismaal, kui Ilkley turniiril jäi tulemusega 6:1, 6:2 peale Kontaveit. Sellest ajast saati on aga Ostapenko tõusnud maailma teravaimasse tippu - tõelise läbimurde tegi ta mullu suve hakul, võites üllatuslikult Prantsusmaa lahtised.