Kohtumine algas tasavägiselt. Esimeses setis kaotas Kanepi seisul 1:1 oma servigeimi, kuid suutis kohe punktigi loovutamata murda Halepi servi. Sett möödus võrdselt ja kuigi seisul 6:5 oli Kanepil kasutada kaks settpalli, suutis Halep need kaitsta ning seti võitja otsustati kiires lõppmängus. Seal võttis eestlanna oma, loovutades vastasele vaid kaks punkti.

Teine sett algas hästi Kanepi jaoks, kes murdis kiirelt Halepi pallingu, Rumeenlanna vastas koheselt servimurdega ning viigistas seisu 2:2. Halepi 5:4 juhtimisel oli tal kasutada neli settpalli, millest viimase ta suutis realiseerida, millega viis kohtumise otsustavasse setti.

Kolmas sett möödus võrdselt kuni seisuni 2:2. Seejärel suutis Halep oma mängu paremini peale suruda ning võitis järjest neli geimi. Kaks tundi ja 12 minutit kestnud kohtumises jäi rumeenlanna võidunumbriteks 6:7 (2), 6:4, 6:2.

Ühtegi ässa Kanepi ei servinud, Halep sai neid kirja kaks. Topeltvigu tegi eestlanna kaks, rumeenlanna mitte ühtegi.

Teises ringis kohtub Halep ameeriklanna Sofia Keniniga (WTA 37.), kes oli 6:3, 3:6, 7:5 parem venelannast Veronika Kudermetovast (WTA 111.):

ENNE MÄNGU:

Mäletatavasti kohtusid Kanepi ja Halepi viimati omavahel möödunud aasta US Openi avaringis, kus jäi eestlanna peale numbritega 6:2, 6:4. Kokku on nad karjääri jooksul vastamisi läinud kahel korral. 2014. aasta Doha turniiril oli rumeenlanna parem 6:4, 3:6, 7:6 (5).

Halep tuleb Austraaliasse viiemängulise kaotusteseeria pealt. Pärast kohtumist Kanepiga on Halep pidanud järgneval kolmel kohtumisel samuti vastaste paremust tunnistama. Viimane võit pärineb augustikuust, kus ta oli Cincinnati turniiri poolfinaalis parem Aryna Sabalenkast (WTA 11.).

Kanepi viimane võistlus ongi US Open, kus ta jäi neljandas ringis alla Serena Williamsile (WTA 16.) 0:6, 6:4, 6:3.

Kohtumine Kanepi ja Halepi vahel peetakse Margaret Courti areeni õhtuse sesssiooni avakohtumisena, mis algab Eesti aja järgi kell 10.