Jürgen Zopp näitas kvalifikatsioonimängudes üllatavalt head tennist ja ei kaotanud kolme mängu peale settigi! Sellise vormi ja vaimse kindluse pealt on muidugi hea elus esimest korda Pariisis põhiturniiril mängida.

Tuleb tunnistada, et tabel, kuhu Jürgen loositi, on kõike muud kui kerge. Esimene vastane on prantslaste kolmas number Richard Gasquet, hetke maailma kahekümnes number. Oma seni parimal hooajal aastal 2007 oli pranstlane lausa maailma 7. reket.

Prantslase mängus on väga keeruline nõrku kohti leida.Tema tagakäsi on absoluutne tipp ja vaata et valusam, kui tema eeskäsi. Ainuke nõrk koht Gasqueti mängus on tema vaimne pool, mis on nii mõnigi kord teda just otsustavatel settidel alt vedanud. Aga et prantslast surve alla panna, peab muidugi Zopp supermängu tegema.

Kui Zopp suudab suurüllatuse sepistada, siis järgmine ring on juba natuke söödavam vastane, kas bulgaarlane Dimitrov või ameeriklane Joung. Mõlemad vastased on kindlasti Jürgenile võidetavad, isegi kui ta oma elu parimat mängu ei tee.

Aga iga halva juures on ka midagi head. Kuna Richard Gasquet on kodupubliku üks lemmikuid, siis ilmselt pannakse see mäng ühele peaväljakutest ja siis tekib ka meil võimalus seda suure tõenäosusega näha. Loodame parimat, aga olgem ka rahul, kuhu Jürgen juba jõudnud on, sest mägi on minu arust veel natuke kõrge, et sellest üle ronida.

Aga kes siis selle turniiri faforiidid on?

Kahjuks või õnneks ei saa ka seekord rohkemast kui kolmest mehest rääkida. Alustame siis maailma esinumbrist. Nagu natuke karta oli, siis Novak Djokovic ei ole see aasta suutnud samasugust „ulmetennist“ näidata nagu eelmine aasta. Tundub, et serblane on pisut järgi andnud eelkõige oma vaimse poole pealt.

Rahulik ja ülimalt keskendunud Djokovic on vähemalt minu arust jäänud eelmisse aastasse ja niimoodi on ülimalt raske, kui mitte öelda võimatu võita Roland Garrosi. Mängutase on serblasel endiselt täielik tipp, aga enesekindlus on tal kindlalt kõikuma löödud. Vahest on ka esireketi staatusega kaasnev pidev melu ja rambivalguses olemine Djokovici pisut ära kurnanud. Usun endiselt, et Djokovic on võimeline Grand Slämme võitma, aga mitte seekord Prantsusmaal.

Teine mees, kes alati on võimeline igat turniiri sisuliselt võitma, on muidugi suur Roger Federer ise. Oma kiiruse, võimsuse ja osavusega on Federer alati kõigile väga suur suutäis ja vaid vähesed suudavad talle endiselt vastupanu osutada. Aga mida aastad edasi, seda rohkem on ka Federer ikkagi oma sära kaotamas ja seda just Grand Slämme mängides. Mida aastad edasi, seda agressiivsemalt on Federer mängima hakanud, aga on ka pidanud seepärast lõivu maksma. Paratamatult kaasneb sellise mängustiiliga ka palju lihtvigu ja nende taha on nii mõnigi mäng toppama jäänud. Lisaks ei suuda Federer just suurturniiride otsustavates mängudes kuidagi enda kasuks kallutada mänge, mille ta mängupilti vaadates peaks võitma. Tundub küll, et mida aasta edasi, seda suurem vastane Federerile on tema ise. Federeri võitu Roland Garrosis ei julge küll ennustada, sest ka Federeri loos on üsna karm, kui ta suudab Nalbandianist, Del Potrost ja Berdychist läbi murda, siis poolfinaalis tuleb vastu juba Djokovic ise.

Kolmas mees, kellest ei saa üle ega ümber on turniiri kuuekordne võitja Rafael Nadal. Praegust aastat vaadates tundub, et vähemalt liivaväljakutel on Nadal oma ülemvõimu taastanud. Kahel korral on ta Masters sarja turniiril (Monte-Carlo, Rooma) suutnud see aasta Novak Djokovici alistada. Mõlemad võidud tulid Nadalile ikka suhteliselt kindlalt ja need lisasid talle ka tohutult enesekindlust. Nadali liivavorm on see aasta olnud fantastiline ja ta ei ole veel punasel liival see aasta settigi kaotanud!

Kui eelmine aasta mängis ka Nadal kohati väga korralikku tennist, siis ikkagi lipsas tema mängudesse mõõnaperioode, mille eelkõige Djokovic valusalt ära kasutas. See aasta on Nadal sellistest nõrkushetkedest suutnud hoiduda ja tänu sellele on ta ka liival olnud löömatu.

Vaadates selle aasta liivaturniire ja ka tuniiritabelit, siis minu arust on see pea võimatu ülesanne. Arvan, et ennem saab Jürgen Gasquetist jagu, kui et Nadal ei võida turniiri. Arvan et Nadal võidab turniiri finaalis Djokovici settidega 3:1.

Häid tenniseelamusi kõigile!