"Ma olen mänginud hea mängu ja siis jälle mõne kehvema. Esiviiekümne mängijad mängivad aastaringi kogu aeg oma taset ühtlaselt välja. WTA turniiridel on tõesti iga mäng mitte ainult tähtis, vaid ka vastane on tugev. Kunagi ei ole lihtsat mängu, nagu nõrgema tasemega turniiridel ette tuli," rääkis Kontaveit ERR-i spordiportaalile.

Suure slämmi turniiridel piirdus Kontaveit tänavu alati avaringiga, kuid ka loosiõnn ei naeratanud - Australian Openil tuli vastaseks maailma kolmas reket Garbine Muguruza, French Openil Venus Williams, Wimbledonis Barbora Strycova ja US Openil Jelena Vesnina.

"Keegi ei taha esimeses ringis kaotada. Muidugi on see mingil määral valus, aga sellepärast ma ütlesingi, et õpetlik aasta on olnud," lausus Kontaveit, kes oma hooaja tipphetkeks peab veebruaris Monterrey turniiril poolfinaali jõudmist. Seal alistas ta avaringis slovakitari Dominika Cibukova (sel hetkel WTA 57.), seejärel edetabelis 17. kohta hoidnud Sara Errani, veerandfinaalis ameeriklanna Nicole Gibbsi (WTA 104.) ning alles nelja parema seas tuli tunnistada belglanna Kirsten Flipkensi (WTA 73.) paremust.

"Palju tasavägiseid mänge ja väga palju olen sellest aastast õppinud. Ju siis oli vaja sellist väikest õpetust mulle."

Kontaveiti ootavad veel sel aastal ees veel kaks turniiri. Viimasel, Guangzhou Openil jõudis ta poolfinaali, kus pidi lõpuks alla vanduma ukrainlannale Lesia Tsurenkole (WTA 80.). Teel poolfinaali sai ta muu hulgas jagu maailma 53. ja 67. reketist, vastavalt tšehhitar Katerina Siniakovast ja šveitslannast Viktorija Golubicist.