"Ega ma käsi suure rõõmuga pea kohal kokku ei löönud, kui loosi nägin. Olin talle kaks korda kaotanud. Teadsin, et ta on stabiilselt esikümnes püsinud ning tegu on raske vastasega," ütles Kontaveit pärast 3:6, 6:3, 6:2 võitu Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Ma ei läinud mängule mingite ootustega. Tunnen end praegu liivaväljakul väga hästi ja olen kõike mäng-mängult võtnud. Ma ei läinud kindlasti kaotama. Teadsin, et võin kõigiga mängida ja kõrgema edetabelikohaga naistele peavalu valmistada. Võtsingi seda niimooodi, et tegu on lihtsalt ühe järgmise mänguga ega põdenud väga palju."

Enda rabeda alguse kirjutas Kontaveit harjumatu väljaku arvele. "Alustasin jube aeglaselt. Vastane muidugi surus algusest peale. Mina olin veidi passiivsem ega saanud mängu käima. Siin on väljakud hästi kõrge põrkega. Ma ei teinud siin enne turniiri väga palju trenni," rääkis Kontaveit.

"Teises setis leidsin energia üles ning suutsin ise rohkem dikteerima ja ründama hakata. Kolmanda seti alguses kadus uuesti korraks energia ära, aga kui sain teist korda breigi kätte, suutsin seisu ümber pöörata. Võti oli see, et suutsin energilisemalt ise initsiatiivi haarata. Kui sain suruda, siis surusin."

Turniiritabeli koostamise loogika ütleb, et asetatud mängija avaringis auti lükkamine peaks Kontaveidile andma teises ringis veidi rohkem hingamisruumi, kuid kui vaadata, kellega ta järgmisena kokku võib minna - valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitš (WTA 55.) -, võib selle eelise sama hästi kui korstnasse kirjutada.

Kontaveit mängis Sasnovitšiga viimati märtsis Indian Wellsi turniiri avaringis, kaotades talle kindlalt 2:6, 4:6. Sasnovitš mängib homme ise avaringis kvalifikatsioonist tulnud ameeriklanna Danielle Rose Collinsiga (WTA 45.).

"Kindlasti midagi lihtsamaks ei lähe. Enamus siin on top-50 mängijad. Kõigi tase on ühtlane ja võrdne, kõik võivad võita kõiki. Kui ta homme võidab, siis Sasnovitš on mulle väga raske vastane," sõnas Kontaveit.

Ta ei nõustunud, et võit Williamsi üle tal järgmisele mängule enesekindlamalt vastu lubab minna. "Arvan, et ei tasu liialt enesekindel olla. Järgmine mäng on lihtsalt järgmine mäng. Tuleb vähem keskenduda vastaste edetabelikohale ning proovida lihtsalt enda asju teha," lisas ta.

Kontaveit on pärast tänast alistanud kahe aasta jooksul neli maailma esikümne mängijat. Esimese nii suure skalbi sai ta mullu Stuttgartis Garbine Muguruzat alistades (hispaanlanna oli toona 6. number), seejärel võitis ta Roomas maailma esireketit Angelique Kerberit ning tänavu Australian Openil lätlannat Jelena Ostapenkot (WTA 7.).