Alles kaks nädalat tagasi kohtus 20-aastane Kontaveit Sakkariga Indian Wellsi kvalifikatsioonis ja võitis toona 6:4, 6:3.

Täna püsis mäng tasakaalus vaid avasetis kuni seisuni 3:3, seejärel võitis 20-aastane kreeklanna koguni kaheksa (!) geimi järjest. Kontaveit tegi 59 minutit kestnud matšis 6 topeltviga ja lõi ühe ässa (Sakkari 2/3). Mängu üldpunktidest võitis Sakkari 59 ja Kontaveit vaid 32 (35%).

Kui kreeklanna realiseeris kaheksast murdepallist kuus, siis Kontaveit kasutas kuuest murdevõimalusest ära kaks. Seejuures neli murdepalli oli eestlannal mängu eelviimases geimis, kui mängu saatus oli juba suuresti otsustatud.

Eestlanna oli täna hädas serviga - tema esimese servi õnnestumise protsent oli 52 (Sakkari 61) ning avaservilt võitis ta 40% punktidest (Sakkari koguni 70%). Teiselt servilt võitis Kontaveit aga vaid 25% punktidest (vastane 52%).

Sakkari kohtub kvalifikatsiooni teises ehk otsustavas kohtumises lätlanna Anastasija Sevastova (WTA 88.) või serblanna Aleksandra Kruniciga (WTA 125.).

Miami lahtiste näol on tegu ühe kõrgetasemelisema turniiriga WTA kalendris - selle auhinnafond ulatub kuue miljoni dollarini.