"Kohe nii tugeva vastasega peaväljakul mängida on kindlasti raske. Ta ei andnud midagi niisama, aga väga ebakindla serviga tegin algul ise endale elu ka raskemaks. Eks kerge närv oli ka sees," tõdes Kontaveit pärast 0:6, 4:6 allajäämist Venezuelas sündinud Hispaania tennisistile.

Ta nõustus, et eriti ohtlik oli Muguruza tema teisel servil. "Ta ründas siis kohe ja haaras initsiatiivi. Seetõttu oli mul esimesel pallingul pinget rohkem ja nii kogunesid ka eksmused," selgitas Kontaveit. "Teise seti serviga jäin juba rahule, ka rünnak toimis paremini. Olin agressiivsem ja mäng oli tasavägisem."

Esmakordselt otse Suure slämmi turniiri põhitabelisse pääsenud Kontaveit kõrvutas seda matši US Openi 4. ringiga duelliga Venus Williamsi vastu, mis peeti samuti peaväljakul. "Mingeid sarnasusi saab kindlasti leida, Aga siin oli ikkagi esimene ring ja vastas maailma kolmas number."

"Kaotada on alati kurb, aga eelkõige võtan seda mängu kui õppetundi," lausus 20aastase eestlanna pärast duelli kaks aastat vanema, mullu Wimbledonis finaali jõudnud Muguruzaga.

"Olen enda mänguga väga rahul, eriti arvestades hiljutist kerget vigastust. Esimese ringi kohtumised on suurturniiridel alati keerulised," jäi Muguruza mängujärgses teleintervjuus päevatööga rahule.

Paarismängus Kontaveit Australian Open'il kaasa teha ei saa, tema järgmine võistlus on Federation Cup turniir Eesti naiskonna koosseisus.