Eelmise aasta aprillist juulini mängis Kontaveit oma mulluse hooaja edukaima perioodi, mistõttu tuleb edetabelis languse vältimiseks neid punkte kaitsta. Aprilli alguses Šveitsis Luganos avaringis kaotades tabas Eesti esireketit selles arvestuses kerge tagasilöök, kuid seda enam tunneb ta head meelt selle nädala võitude üle.

Täna alistas ta veerandfinaalis Anastassija Pavljutšenkova pea kolm tundi kestnud maratonmatšis 7:6, 6:7 (6), 6:4. Kolmetunniseks venis ka avaringi kohtumine prantslanna Kristina Mladenovici vastu.

Mis sinu arvates kolmandas setis otsustavaks sai? Mida sa venelannast paremini tegid?

Nagu esimeses setiski, ründasin kolmandas rohkem ise. Teises setis muutusin passiivsemaks ning lasin temal initsiatiivi võtta ja mängu kontrollida.

Kuivõrd otsas teie mõlema jõud viimases setis juba oli?

Päris otsas ei olnud. Muidugi ma pidin edasi-tagasi jooksma ja ta liigutas mind hästi. Paar pikemat geimi ja eriti eelviimane geim oli füüsiliselt rasked. Ta ajas mind väljakul laiali, lõi stoppe ja liigutas mind igatepidi, aga sada protsenti otsas polnud jõud kunagi.

Päästsid täna üheksa vastase murdepalli ja kallutasid just selg-vastu-seina olukordades geimid enda kasuks. Ka avaringis Kristina Mladenovici vastu päästsid kaks matšpalli. Kas tunned, et oled neid kriitilisi punkte hakanud enesekindlamalt mängima kui näiteks aasta tagasi?

Olen siin turniiril tõepoolest kuidagi kindlalt ja otsustavalt neid mänginud, ise rohkem julget rünnanud. Ei oskagi nii võrrelda. Eks iga turniir ole erinev. Siin on mul õnnestunud vastase murdepalle häti kaitsta või kehvast seisust välja tulla.

Tuleb see ainult kogemustega või oled selle nimel ka psühholoogiliselt tööd teinud?

Eks igasugust tööd tehakse kogu aeg. Millal see vilja hakkab kandma, ei oska kunagi ennustada. Eks ma proovin igas asjas paremaks saada.

Sinu poolfinaali vastane saab alles vastu hommikut magama (intervjuu hetkel oli Jelena Ostapenko Karolina Pliškova vastu avaseti 7:5 võitnud - toim). Kui suure eelise see sulle homseks võib anda?

Ei oska öelda. Hiline mäng kindlasti mingil määral mõjutab, aga eks see paistab, kui palju täpselt.

Kuidas sa ise homseks taastud?

Täna kerge massaaž ja venitused. Homme hommikul liigutan ennast natuke, sõidan rattaga.

Sul on praegu käsil neljakuuline periood, kus edetabelis languse vältimiseks tuleb eelmise aasta häid punkte kaitsta. Kui palju sa sellele ise mõtled ja kuivõrd see sind painab?

Üritan mitte mõelda selle peale. Mida rohkem punktide peale mõelda, seda raskem sul on endal vabalt mängida. Eelmistel turniiridel sain mõned kehvemad kaotused, mistõttu on nüüd seda enam hea meel, et olen siin häid võite saanud ja tasavägised seisud enda kasuks pööranud.