Saare tänaseks vastaseks oli 18-aastane hispaanlanna Angeles Moreno Barranquerro (WTA 1213.), kes pääses põhitabelisse samuti kvalifikatsiooniturniirilt, vahendab tennis.ee.

Avaseti esimese geimi kaotas Saar nulliga, kuid siis algas tõus ja ta võitis järjest viis geimi asudes seisul 5:1 servima seti võidule. Hispaanlanna murdis Saare pallingu, kuid eestlanna vastas järgmises geimis samaga ja võitis seti 6:2.

Teine sett kulges geim-geimi heitluses, kusjuures esimesed neli geimi ei suutnud kumbki oma servi hoida. Kaheksandas geimis õnnestus Saarel vastane murda ja selle eduga sett 6:3 võita.

Teises ringis tuleb Saare vastaseks kas hispaanlanna Alba Carrillo Marin (WTA 857.) või rumeenlanna Cristina Ene (WTA 700,).

Kvalifikatsiooniturniiril alistas Saar esmalt 20-aastase poolatari Klaudia Wira 6:0, 6:1, siis 16-aastase kohaliku neiu Maria Ines Fonte (WTA 1100.) 6:3, 6:2 ja finaalis 18-aastase taanlanna Olga Helmi (WTA 1178.) 1:6, 7:6(3), 6:1.

Avaringi võiduga teenis Saar ühe WTA punkti ja on sammukese lähemal WTA edetabelisse saamisel. Ühe WTA punkti teenis Saar novembris Helsingis toimunud turniiril. Edetabelisse pääsemiseks peab olema punkte teenitud aasta jooksul kolmelt turniirilt.