Alltoodud videost on näha, kuidas Sundby võistluse lõpufaasis uisusammu kasutas:

Sundby vastas süüdistusele napisõnaliselt: "Ma ei teinud seda (uisusammu) nii otseselt. Vaevalt mind diskvalifitseeritakse."

Norra suusakoondise peatreeneri Trond Nystadi ajas selline süüdistus aga marru. "Öelge mulle, kus seal see klassikarada oli? Mina seda ei näe. Tegemist oli puhtalt tasakaalu hoidmisega, eriti arvestades, et pikk võistlusmaa oli juba selja taga," sõnas Nystad Expressenile.

Peatreener lisas, et diskvalifitseerimine on mõeldamatu, sest Sundby juhtis sel hetkel kindlalt ja võitis lõpuks esikoha 18 sekundiga. "Aga mõistagi võivad inimesed oma rahulolematust välja näidata ja pikalt rääkida ühest kaadrist," lisas Nystad sapiselt.

Kriitikute armeega ühines aga Norra suusataja Petter S. Skinstad, kes kirjutas Twitteris: "Diskvalifitseerimine oleks liiga karm karistus, kuid ametliku hoiatuse peaks Sundby kindlasti saama."

Paljud norralased peavad Rootsi tabloidlehe tõstatatud teemat naeruväärseks, sest rootslaste parimana alles 27. koha saanud Marcus Hellner kaotas eile Sundbyle koguni 7 minuti ja 42 sekundiga.