Kümmel kaotas ajasõidu võitnud soomlasele Martti Jylhäle 6,87 sekundiga ning pääses edasi 22. ajaga. Veerandfinaali lõpetas Kümmel viiendana, jäädes võitnud Paal Golbergist maha 1,67 sekundiga.

"Kvalifikatsioonisõidu üle olen väga õnnelik ja rahul. Veerandfinaalis oli konkurentide poolt natuke vägivaldne käitumine. Mind nulliti kurvides ära ja kepiga sain ka halvasti pihta. Eks järgmine etapp üritan paremini, seekord ei saanud veerandfinaalis oma võimeid ära realiseerida," sõnas Kümmel Delfile ja Eesti Päevalehele.

Kümmel lisas, et jäi täna oma võistlussuuskadega väga rahule ning võistlusolud olid head: "Lumesajune Lahti, korralik sprindirada. Kõik oli korras. Üldiselt jäin väga rahule."

Järgmise stardi teeb Kümmel 1. märtsil Kanadas algaval MK-etapil. "Seal on minu jaoks kolm väga atraktiivset sprinti. Lähen sinna hästi sõitma. Vahepeal treenin kodus Otepääl. Natuke varem lähen ka kohale, Ottawas saab ka veel viis päeva harjutada," rääkis Kümmel lähiaja plaanidest.

Teised Eesti sprinterid täna kvalifikatsioonist edasi ei pääsenud. Siim Sellis jäi jagama 59. kohta (+12,50), Kein Einaste lõpetas 61. positsioonil (+12,54). Naiste kvalifikatsioonis jäi Kati Tammjärv 56. kohale (+24,73).