14. detsembri koosoleku protokollis seisab: "Negatiivse näitena jäi Eestil Lillehammeris teatemeeskond välja panemata põhjusel, et kaks sportlast on haigestunud. Reaalselt startis aga üks neist - Karel Tammjärv - samal päeval hoopis Itaalias."

Suusaliidu peasekretär Jaak Mae rääkis tollal Õhtulehele, et haigestunud meesteks olid Tammjärv ja Andreas Veerpalu.

Veel arutati juhatuse koosolekul teemasid, mis viisid lõpuks Mae ja murdmaasuusa alajuhi Robert Päka ametist lahkumisele. Eelkõige oli selleks büroojuhi Ülle Viinapuu tegutsemine vastavalt treener Mati Alaveri korraldustele, minnes alajuhi nõusolekust ringiga mööda.

Protokollis kirjutatakse: "Reglemendi järgi peaks sportlaste statuudid otsustama ühiselt Mati Alaver, Christoph Schmid ja Robert Päkk, aga reaalsuses see niimoodi ei toimu. Kindlasti ei tohiks valitseda olukorda, kus eelarvevastutus kuulub ühele inimesele, kuid sportlaste delegatsioonide suuruse jms otsuste juurde teda ei kaasata. Nii kui tegemist on ESL-i eelarveliste vahendite jagamisega, siis peaks kehtima ainult kirjalikud mitte suulised kokkulepped. Samuti peaksid büroojuhile tööülesandeid andma ESL-i peasekretär ja alajuhid, mistõttu ei ole mingit tarvidust otse treeneritega suhelda ning nende suulisi korraldusi täita. Vaatamata varasemale praktikale, kus võistlustega seotud logistikat on korraldanud ning FIS-i süsteemi kaudu registreerimisi teinud ESL-i büroojuht, siis murdmaasuusatamise puhul anti see alajuhi tööülesandeks, et koostöös valitsevaid pingeid minimeerida."

Niisis otsustatigi, et kõik kooskõlastused ja otsused selle kohta, millised sportlased ja kuhu võistlustele saadetakse, peavad edaspidi olema tehtud kirjalikult.

Jaak Maele jäi ülesandeks suusaliidu büroo struktuuri kuuluvate inimeste ametikohast tulenevate töökohustuste kokkuvõtte tegemine. Samuti kästi omavahel kokku leppida edaspidises töökorralduses ning paika panna iga töötaja konkreetsed kohustused ja õigused.

Koosoleku protokolliga on igal soovijal võimalik tutvuda SIIN