Norra koondise arst Petter Olberg tunnistas, et veebruaris Rumeenias Rasnovis toimunud U23 vanuseklassi MM-il ravimeid tõesti kasutati. Põhjusena toob ta välja noorte haigestumise.

"Me ei ravi terveid. Kui leidub sümptomeid, siis hoolitseme nende eest," ütles Olberg, kes tõdes, et ravimi saajate hulgas oli ka neid, kel otseselt astmat polnud.

Olbergi sõnul kaaluti koondises noortele astmaravimite andmist pikalt, sest viimased polnud seda varem tarvitanud. Ilmastikuolud ja sportlaste positiivne tagasiside olevat saanud seejuures otsustavaks.

"Sellised asjad ei tohiks kuuluda tippspordi juurde," sõnas Rootsi koondise arst Per Andersson NRK-le resoluutselt. Ta lisas, et kuigi ka Rootsi koondislastel oli MM-il hingamisraskusi, ei antud astmaravimeid neile, kel astmat polnud.

Astmaravimite kasutamise eetilisuse üle on Norra avalikkuses hakatud tänavu pidama tõsist diskussiooni. Teatavasti sai mullune MK-sarja üldvõitja Martin Johnsrud Sundby astmaravimite kasutamise eest suvel kahekuulise võistluskeelu.