Eide noorem õde Mari Eide kuulub seni Norra naiskonda ning on karjääri jooksul võitnud sprinditeates ühe MK-etapi. Norra avalikkus teadis lahkunut paremini aga nende ühe suurima staari Therese Johaugi lähedase sõbrannana.

Eide leiti laupäeval teadvusetuna, kui ta oli läinud jooksuringile. Möödujate poolt kutsuti koheselt kiirabi ja politsei ning suusataja toimetati Ullevali haiglasse, kuid tema elu ei õnnestunud päästa.

“Peame kahjuks teada andma, et Ida Eide suri laupäeval Ullevali haiglas pärast südame seiskumist Jessheimis toimunud treeningul,“ teatas Norra meediale suusataja perekond.

Norra koondis on praegu laagris Itaalias ning esmaspäeva lõunal pidi Livignos toimuma naiskonna pressikonverents, kuid lõpuks astusid avalikkuse ette ainult Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg ja Heidi Weng.

Alles hiljuti Eidega koos ühiselt 30-aastaseks saamist tähistanud Johaug pressikonverentsile ei ilmunud. Johaugi mänedžeri Jorn Ernsti sõnul võib tema klient naasta kodumaale. Itaaliast sõitiski koju hukkunu õde Mari.

Eide oli Johaugi dopinguskandaali ajal suusaässa üheks suuremaks avalikuks toetajaks ning tegemist oli lähedaste sõbrannadega.

“Nad olid aastaid väga lähedased. Therese jaoks tundub kõik ebareaalsena. Ta elab juhtunut väga raskelt üle,“ sõnas Ernst väljaandele VG.

Alles sel suvel tabas Norra suusatamist valus kaotus, kui skuutriõnnetuses hukkus endine tippsõitja Vibeke Skofterud.