Karistus tähendab, et norralanna ei saa võistelda MK-sarja uue hooaja avaetappidel, kirjutab Ilta-Sanomat. Maailma karikasari algab novembri lõpus Rukal.

Norra antidopingu agentuuri poolt Johaugile määratud võistluskeeld on ajutine ning kehtib kuni 18. detsembrini. Võimalik, et enne selle karistuse lõppu jõutakse määrata juba ka lõplik otsus.

"Võistluskeeld tähendab, et Johaug ei tohi startida võistlustel ega osaleda organiseeritud treeningutel," selgitas Norra antidopingu juht Anstein Gjengedal, vahendab Dagbladet. "Kahekuuline keeld oli maksimum, mida me saime hetkel määrata. Oluline on rõhutada, et oleme hetkel määranud vaid ajutise võistluskeelu ja rohkem me sel teemal kommentaare ei anna."

Johaug saatis võistluskeelu uudise järel pressiteate, kus seisab: "Loomulikult on see karm karistus, kuid lepin sellega. Keskendun nüüd kõige tähtsamale, et mind täielikult õigeks mõistetaks. Tahan, et see juhtum saaks väga põhjalikult ja kiiresti lahendatud."

Johaug tunnistas eelmisel nädalal, et tema 16. septembril võetud dopinguproovist leiti anaboolse steroidi klostebooli kasutamise jälgi. Positiivsed olid nii A kui B proovid. Norralanna sõnul sattus dopinguaine tema organismi huulekreemi Trofodermini kaudu.