Kaks nädalat tagasi sai avalikuks, et Johaug andis septembri alguses Itaalias Livignos positiivse proovi, mis sisaldas steroidi klostebooli. Norralanna väitel sattus see tema kehasse kreemi Trofoderminit määrides, mida ta kasutas päikesest põlenud huulte raviks ega pannud tähele selles sisalduvat keelatud ainet. Kogu süü võttis enda kanda koondise arst Fredrik S. Bendiksen, kes viimasel pressikonverentsil ametist tagasi astus.

"Press on tungivalt soovinud, et Therese veel mitmele küsimusele vastaks. On kritiseeritud, et ta pole olnud piisavalt saadaval. Mõistame seda, kuid palume austada ka uurimist, mis on veel käimas," ütles Norra rahvusringhäälingule (NRK) Johaugi advokaat Christian B. Hjort.

"See on olnud Therese jaoks raske aeg," lisas ta. Pärimise peale, kas Johaug on valmis kõikidele kriitilistele küsimustele, mis viimastel päevadel esile on kerkinud, ausalt vastama, sõnas advokaat: "Ta ei tahaks midagi sellist üldse läbi teha, kogu juhtum on seadnud ta kohutavasse olukorda. Aga teda häirib, et teda on kritiseeritud, ning ta astub enda kaitseks välja."

Ürituse toimumisaega pole Norra meedias veel välja hüütud.