Suusaliidu president Andreas Laane tänas neid spordiklubisid ning pühendunud treenereid ja inimesi, kes andsid endast parima ja enamgi veel, et pakkuda maksimaalselt häid võistlemistingimusi ning korraldust.

„Erinevate suusaalade noortesarjades osales väga palju säravate silmadega noori, kes on endale leidnud just selle sobiva spordiala,“ sõnas Laane.

Lõppenud hooaja tipphetkedeks olid Kelly Sildaru hea esinemine juunioride maailmameistrivõistlustel, kus ta võitis kuldmedali nii renni kui ka pargisõidus. Samuti edukas esinemine Aspeni X-mängudel, kust Sildaru tõi koju kuld- ja hõbemedali. Teiste alade hulgas sai tunnustatud kahevõistleja Kristjan Ilvese MK-sarja eelviimasel etapil Saksamaal saavutatud elu parim 14. koht. Lisaks jääb lõppenud hooaega meenutama suusahüppaja Kaarel Nurmsalu tippsporti naasmine ning pürgimine olümpiale.

Üritusel allkirjastati ka leping, mille alusel alustasid Eesti Suusaliit ning Eesti Meedia uut pikaajalist koostööd. “Meile meeldib Team Sildaru pühendumus ja see, kui kirglikult nad oma tegemistesse suhtuvad. Kelly nooruslik energia aitab edasi viia kogu Eesti talisporti ja see on ka põhjus, miks alustasime koostööd Eesti Suusaliiduga,” kommenteeris Eesti Meedia juhatuse esimees Sven Nuutmann. “Me oleme kindlad, et Eesti suusatamine on tõusuteel. Meil on hea võimalus toetada tänaseid noori ja aidata kaasa nende sportlaskarjääri arengule."

Laane sõnul on hea tõdeda, et noori hakkamist täis sportlasi on üha enam peale kasvamas, seda näitab erinevate alade noortesarjades osalejate arv. "Tänu Kelly Sildarule on Eestis üha populaarsust kogumas lumelaua ja freestyle-suusatamine ning ära ei saa unustada ka murdmaasuusatamist, kus Swedbank-Hawaii noortesarjas osales hooaja peale üle 500 tubli noorsportlase," lisas Laane.

Eesti Suusaliidu 2016/17 hooaja parimad:

Martin Himma
Parim noormees murdmaasuusataja

Hanna-Brita Kaasik
Parim tüdruk murmaasuusataja

Markkus Alter
Parim noormees suusahüppaja

Annemarii Bendi
Parim tüdruk suusahüppaja

Triinu Hausenberg
Parim tüdruk kahevõistleja

Robert Lee
Parim noormees kahevõistleja

Maanus Udam
Parim noor lumelaudur (kuni10a)

Mehis Udam
Parim noor lumelaudur (11 - 14a)

Kaileen Leis
Parim tüdruk lumelaudur

Carmen Piho
Parim tüdruk mäesuusataja

Aleksander Luik
Parim noormees mäesuusataja

Kelly Sildaru
Parim noor freestyle-suusataja

Andreas Ilves
Parim meesjuunior kahevõistleja

Merliis Kukk
Parim naisjuunior kahevõistleja

Artti Aigro
Parim meesjuunior suusahüppaja

Mariel Merlii Pulles
Parim naisjuunior murdmaasuusataja

Henri Roos
Parim meesjuunior murdmaasuusataja

Anna Lotta Jõgeva
Parim naisjuunior mäesuusataja

Juhan Luik
Parim meesjuunior mäesuusataja

Oliver Holmberg
Parim juunior lumelaudur

Tatjana Mannima
Parim naine murdmaasuusataja

Algo Kärp
Parim mees murdmaasuusataja

Kaarel Nurmsalu
Parim mees suusahüppaja

Kristjan Ilves
Parim mees kahevõistleja

Tõnis Luik
Parim mees mäesuusataja