"Mul ei ole teile vastuseid. Ma ei oska tõesti selgitada, mis juhtus. Saan ainult öelda, et Peetri vorm peaks olema hea. Tal on treeningul head näitajad, kõigi aegade parimad. Ta on näidanud sel hooajal stabiilseid sõite nii klassika- kui ka vabatehnikas," rääkis Schmid.

"Meeste sõidus on konkurents ülitihe, nii et selliseid asju võib juhtuda. Paha ainult, et see kodus juhtus," viitas treener, et edasi ei pääsenud ka sellised ässad nagu Nikita Kriukov, Matias Strandvall või Teodor Peterson.

"Mis ülejäänud mehi puudutab - nende esitus oli okei, aga mitte enamat. Marko (Kilp) ei ole enam nii heas vormis, kui esimestes sõitudes. Siim (Sellise) kohta ma ei oska öelda. Treeningul pingutab ta kõvasti ning jõuab Peetrile lähedale," lisas Schmid.

Võistlusjärgselt käis Schmid kohtunike ees kaitsmas Piret Pormeistrit, kes diskvalifitseeriti lõpusirgel uisusammu tegemise eest. "See oli tema hooaja parim sõit. Kõik töötas. Vaid 0,1 sekundit jäi edasipääsust puudu. Ma ei suuda seda tehnilist kaebust mõista. Pidasin FIS-i inimestega pikalt aru. Kuni Tour de Skini oli selge joon: kui avastatakse mingi rikkumine, saad kollase kaardi. Aga pärast tuuri otsustati kohe diskvalifitseerida. Piret oli selle reegli esimene ohver. Ma nägin videot, aga ei tuvastanud küll, et ta sellega mingit eelist oleks saanud. Aga seda tuleb aktsepteerida. Parem saada disklaff 31. kui 29. kohal," rääkis Schmid.