42 eluaegse olümpiakeelu saanud Venemaa sportlast kaebasid Pyeongchangi olümpia eel ROKi otsuse spordikohtusse ning 28 neist said ka CASis õiguse. ROK nõudis seejärel spordikohtult selgitust, miks selline otsus tehti.

CASi raportis seisab, et neil oli "faktiliste väidetega" võimatu tõestada, et nimetatud sportlased olid dopingureegleid rikkunud. Nii pääses näiteks karistusest ka Venemaa murdmaasuusataja Aleksander Legkov, kellelt ROK oli eelnevalt ära võtnud Sotši taliolümpial võidetud maratoni kulla ja teatesõidu hõbemedali.

Ühtlasi teatas CAS, et vilepuhuja Grigori Rodtšenkovi mitmed väited on kaheldava väärtusega. See on tõsine tagasilöök ROKile ja Rahvusvahelisele Antidopinguagentuurile (WADA), kes tuginesid Sotši olümpia dopinguskeemi paljastamisel just Rodtšenkovi ütlustele.

Näiteks väidab CAS, et Rodtšenkovi ütlus, et Legkovi positiivne dopinguproov vahetati Sotši mängudel negatiivse analüüsi vastu, ei leidnud kinnitust. "Rodtšenkov ei esitanud oma päevikus selle vahetuse kohta ühtegi konkreetset fakti. Sellest tulenevalt on Rodtšenkovi avaldus tühine, sest seda ei kinnita ükski dokumentaalne tõend," seisab spordikohtu raportis.