Norra telekanal TV2 avalikustas sel nädalal, et sealne suusaliit andis oma sportlastele astmarohtu isegi siis, kui nad olid täiesti terved. Kuigi suusaliidu spordidirektor Vidar Løfshus väitis, et tegu on ennetava meetodiga, lükkab Seppälä selle argumendi jõuliselt tagasi.

"Tervete inimeste puhul ei anna astmarohud ennetavat efekti," sõnas Seppälä Ilta-Sanomatile. "Vastupidi - pikaajaline astmarohtude kasutamine võib tervel inimesel hoopis hingamisteede haigusi ja astmat ennast põhjustada. Need rohud avavad tavalisest enam väikeseid bronhioole, mistõttu on saastunud õhul ja tolmul rohkem võimalusi organismi ärritada."

Seppälä sõnul on samas vaks vahet, kas anda astmarohtu ennetavalt tervele inimesele või sportlasele, kes on varem koormusastma all kannatanud - teisel juhul ei ole see midagi erilist. "Epilepsiavastast rohtu antakse ju ikka epilepsiat põdevale inimesele, mitte tervele inimesele ennetaval eesmärgil."

Seppälä sõnul on tervele inimesele astmarohu andmise näol selgelt tegemist dopinguga. "See on doping. Sellisel viisil ei ole see ravim tarbimiseks mõeldud."