Jaak Mae sõnul üritatakse 5 km klassikasõidule meelitada ka suusaspordist huvitunud poliitikuid, kellest tuntumad on peaminister Andrus Ansip ja rahandusminister Jürgen Ligi.

"Kindlasti on plaanis ka poliitikuid kaasata. See on meil mõttest läbi käinud. Eks paistab," ütles Mae täna Solarise keskuses toimunud Eesti Otepää MK-etapi tutvustusel.

Tähtede Sõit korraldatakse 22. jaanuaril meeste ja naiste klassikasõitude vahepeal. Starti lastakse 30 võistlejat ning kuulsustega saavad kõrvuti MK-rajal sõita ka tavainimestest suusasõbrad, kes täidavad Otepää MK-etapile eelnevatel Eesti meistrivõistlustel vastava kvalifikatsiooninormi. Täpsemat infot eelvõistluse kohta jagatakse lähinädalatel.

"Tahame, et ka tavainimene saaks tunda, mis tunne on sportlasel Tehvandi tõusu võtta, kui publik kõrval ergutab," sõnas Mae, kes ei karda, et nö "lõbusõitjad" proffidele mõeldud raja ära lõhuvad.

"Igal võistlusel on tegelikult 20 eessõitjat, kes rada korras hoiavad. Kui on lumesajune ilm, siis pigem tuleb see kasuks. Ainuke oht on sulailm. Aga olen kindel, et sinna pääsevad inimesed, kelle tase ei jää eessõitjatele alla."