Põder ise lendas üle katuse ja lõpetas kraavis. Nabanööriga vasika leidis 25-aastane suusataja aga mõni aeg hiljem kõrvalistme alt põrandalt. Vaata pilti siit!

Õnnetus juhtus pühapäeva õhtul. Modin oli just naasnud nädalaselt puhkuselt Marokost ning suundus Sundsvallist oma vanemate koju Östersundi. Üle mäeharja sõitnud Modini pimestas päikesevalgus ning enne kui mees jõudis reageerida, oli põder tee peal, vahendab Aftonbladet.

"Kokkupõrge oli vältimatu. Põder viskus üle esiklaasi ja katuse alla kraavi. Olin täis klaasikilde ja põdra soolikaid ning seisin šokeeritult kõrvale," kirjutas Modin oma blogis.

Purunenud esiklaas tekitas Modini käele vaid mõned täkked. Mees ise usub, et tema silmad ja isegi elu päästsid prillid. "Muidu ma oleksin täna ilmselt surnud," ütles ta.

Rootslane helistas hädaabinumbrile, kuid kuna vigastatuid polnud, ei saadetud kohale kiirabi ega politseid. "Ma ei suutnud seda uskuda," sõnas Modin.

Sellega polnud Modini ehmatused tolleks õhtuks veel lõppenud. Modin kutsus järele puksiirauto ning kui nad tee peal peatuse tegid, et kindalaekast kindlustuspabereid tuua, avanes kõrvalistme juurest šokeeriv vaatepilt.

"Siis ma näen , et põdravasikas on seal, nabanöör küljes ja puha. Ja ta elab! Sain sellise šoki, et ei suutnud seda uskuda," ütles Modin Aftonbladetile.

Põdravasikas oli elus ja liigutas pead. Sellise info peale tuli päästeteenistus muidugi kohale ning hukkas looma kohapeal, kuna viimane poleks oma emata iseseisvalt hakkama saanud.

"Kahetsusväärne juhtum, mis minu jaoks lõppes hästi. Aga ei ole lõbus, kui midagi sellist juhtub," lisas Modin.