Tehvandi nõlvadel tuleb igal võidumõtetega sportlasel eelkõige heidelda norrakatega, kes on hõivanud MK-sarja sprindi üldarvestuses hetkel kolm kohta esiviisikust meeste ning neli kõrgeimat kohta naiste arvestuses. Väljakutsujaid aga kindlasti jagub.

Meestest stardivad sprindi üldarvestuse parim Finn Haagen Krogh Norrast, teisel kohal olev Aleksei Petuhov Venemaalt ning kolmandal positsioonil paiknev Federico Pellegrino Itaaliast. Neile pakuvad konkurentsi viimati Otepääl peetud MK-sarja sprindis aastal 2012 teise koha võtnud Ola Vigen Hattestad ning kolmandaks platseerunud Eirik Brandsdal, mõlemad Norrast.

Naistest on üles antud MK-sarja üldarvestuse viie parima hulka kuuluvad Ingvild Flugstad Östberg ja Maiken Caspersen Falla Norrast ning sprindiarvestuses viiendat positsiooni hoidev Stina Nilsson Rootsist. Seitsmele Otepää MK poodiumikohale tuleb lisa hankima Justyna Kowalczyk Poolast, kes võidutses 2012. aastal Otepääl nii distantsi kui sprindivõistlusel.

Eesti sprinteritest panevad ennast maailma tippude vastu proovile 14 meest ja 9 naist. Neist parimana on sellel hooajal Peeter Kümmel saavutanud klassikasprindis 18. koha ja vabatehnika sprindis 22. koha. Maailmakarika sarja sprindi üldarvestuses hoiab ta hetkel 38. positsiooni, mida on Otepääl kodupubliku valjuhäälsel toetusel just õige aeg parandada.

Võistluste juhataja Vahur Leemetsa sõnul on Tehvandi Spordikeskuse rada sarja raskeimate hulgas. „Kõige enam sobib see headele klassikasõitjatele, kes julgevad rõhuda pidamismäärdele. Kõigi eelduste kohaselt sobib rada ka meie selle hooaja parimale, Peeter Kümmelile. Üsna palju sõltub muidugi ka ilmast ja raja jäisusest, mis mõjutab eelkõige mäkke tõuse ja järsemate kurvide läbimist,“ lisab Leemets. Head eeldused põnevaks võistluseks on tema sõnul olemas.

Kokku osalevad Otepää maailmakarika etapil murdmaasuusatamises täna kinnitatud andmetel 17 riigi sportlased.

Maailmakarika etapp murdmaasuusatamises on Otepääl toimunud seni 12 korda. Tegemist on Eesti suurima talvise tippspordisündmusega, mis jõuab läbi rahvusvahelise telepildi kümnete miljonite vaatajateni üle maailma.